Læs også:

Close

MY MORNING NEWS: Panda er ikke længere udryddelsestruet og andre morgennyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Pandaen er ikke længere udryddelsestruet

Arbejdet for at redde og bevare bestanden af kæmpepandaer har båret frugt, og arten er ikke længere udryddelsestruet. Til gengæld ser det ikke så godt ud for gorillaerne. Det skriver Ritzau.

Kampen for den kinesiske kæmpepanda har stået på i årtier, men betyder nu endelig, at dyrene ikke længere er i risiko for at forsvinde for evigt. Dyrene er derfor flyttet fra listen over stærkt udryddelsestruede dyr til gruppen af “sårbare” dyrearter, i følge en rapport fra Den Internationale Naturbeskyttelsesunion (IUCN), der blev præsenteret søndag.

Vurderinger viser, at der findes 1.864 voksne kæmpepandaer. Selv om det ikke er muligt at udregne et helt præcist antal, anslår IUCN, at der findes 2.060 kæmpepandaer i alt, når man tæller unger med.

Men, hvor der er gode nyheder for pandaerne, er der knap så gode nyheder fra bjerggorillaerne, der lever i regnskoven i Den Demokratiske Republik Congo.

Dyrene står nu på IUCN’s rødliste over dyr, der er truet af udrydning. IUCN anslår, at der kun er omkring 5.000 bjerggorillaer tilbage i det område, og det skyldes især ulovlig jagt af dyrene.

Fire ud af seks af verdens store aber er i alvorlig fare for at blive udryddet. Rødlisten omfatter i alt 82.954 arter, både planter og dyr, og næsten en tredjedel af alle verdens dyre- og plantearter – 23.928 i alt – er truet af udryddelse.

Heldigvis, viser pandahistorien, at det er muligt at redde dyrene fra udryddelse.

Den kinesiske kæmpepanda er ikke længere udryddelsestruet. (Foto: Polfoto)
Den kinesiske kæmpepanda er ikke længere udryddelsestruet. (Foto: Polfoto)

Tysk vælgerlussing til Merkel og hendes flygtningepolitik

Ved deltstatsvalget i Mecklenburg-Vorpommern fik den tyske forbundskansler Angela Merkels parti en ordentlig lussing af vælgerne. Den eneste rigtige vinder ved valget blev det højrenationalistiske og flygtningekritiske parti Alternative für Deutschland (AfD). Det skriver BBC.

Ligesom ved tre andre delstatsvalg i foråret, kom dette valg til at handle om, hvorvidt tyskerne var for eller imod Merkels flygtningepolitik. Mecklenburg-Vorpommern er dog Merkels eget valgdistrikt, og derfor var lussingen endnu hårdere, da hun blev slået af det kun tre år gamle AfD.

AfD har nu mere end hver femte vælger bag sig, og er nu delstatens næststørste parti, kun overgået af socialdemokraterne SDP. Til gengæld er AfD nu større end Merkels parti, CDU, i Mecklenburg-Vorpommern.

– Vi har nået vores mål – at få over 20 procent af stemmerne. Det er et resultat, et ungt parti kan være stolt af. Vi skriver historie i dag i Mecklenburg-Vorpommern, hvor der nu endelig er en opposition. Forhåbentlig bliver det begyndelsen til enden for Angela Merkels tid som kansler, sagde Leif-Erik Holm fra AfD.

Tysk vælgerlussing til Merkel og hendes flygtningepolitik. Her jubler AfD tilhængere efter valgsejr. (Foto: Polfoto)
Tysk vælgerlussing til Merkel og hendes flygtningepolitik. Her jubler AfD tilhængere efter valgsejr. (Foto: Polfoto)

Polakker tæsket og dræbt i engelsk by

Polakker angribes og tæskes helt umotiveret i den engelske by Harlow. Den polske mand Arek Jozwik har allerede mistet livet og få timer efter hans død, blev to andre polske mænd angrebet. Politiet frygter hatecrimes. Det skriver DR.

Jozwik var en 40-årig polsk familiefar, der boede i Harlow, indtil sidste lørdag, hvor han blev gennemtæsket af op mod 20 teenagere, og mandag afgik ved døden. Seks teenagere er anholdt i sagen, og politiet mener, at Jozwik sandsynligvis blev angrebet alene, fordi han var polak. Derfor efterforskes sagen som en hatecrime.

Samme dag gik hundredevis af polakker og briter gennem Harlow for at mindes Jozwik, og få timer efter blev to polske mænd igen overfaldet. Den ene fik alvorlige skader på hovedet, den anden brækkede næsen.

Man frygter, at overfaldende er efterskælv fra Brexit-afstemningen, der for mange var et spørgsmål om, hvorvidt de ville have de omkring 800.000 polske indvandrere på det engelske arbejdsmarked.

Polakker tæsket og dræbt i engelsk by. Her sættes blomster for at mindes den polske mand, der mistede livet efter tæsk i byen Harlow. (Foto: Polfoto)
Polakker tæsket og dræbt i engelsk by. Her sættes blomster for at mindes den polske mand, der mistede livet efter tæsk i byen Harlow. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·