Læs også:

Close

Den overdækkede terrasses comeback

Kaffeafhængig, boligpassioneret instagrammer, som kan findes under @woodlandwhim

Vi kender den alle: Den overdækkede terrasse – men er den et oldtidslevn eller genialitet på højeste plan?

I mange år har jeg kæmpet imod. Faktisk har jeg kæmpet så hårdt, at jeg har udtalt sætninger som:

– Aldrig i mit liv skal jeg have en overdækket terrasse. Det er boligmord!

Hvad tror du, der nu har sneget sig ind i mit hjem? Jep! En overdækket terrasse. Jeg er gået direkte imod eget udsagn. Næste gang er det vel en havestue. Det skal dog erkendes, at det er det klogeste i mange år, især med den danske sommer. Det er ikke mange timers solstråler og varme, vi får os, og når vi gør, søger jeg desperat efter skygge. I begge tilfælde er den overdækkede terrasse min go too guy!

foto af @svartwittochrott
(Foto: @svartwittochrott)

Som den danske sommer udspiller sig, har vi brug for et hjørne eller en terrasse, hvor vi kan sidde uden at blive blæst igennem eller gennemblødt. Det er her, den overdækkede terrasse glædeligt melder sin ankomst og henkastet giver et vink om de lykkelige tider, du går i møde. Det er her, man kan sidde i en mild sommerregn med tæppet over sig og læse i et lækkert blad, ligesom du kan sidde der de varme sommerdage og nyde en smule skygge, når du har fået lidt for meget sol på næsen. Det er godt, er det.

Læs også: Trend: Glas i indretningen

Den overdækkede terrasse er i realiteten et ekstra rum, der skal indrettes, uden du behøver at bekymre dig om puder, der skal ind om aftenen.

nayao 1_edited
(Foto: @Nayao_)

Når terrassen skal indrettes, er det vigtigt at tænke det som et rum. Et rum, som skal have karakter og hænge sammen med resten af husets indretning. Når du indretter dig efter samme retningslinjer som resten af hjemmet, giver det en sammenhæng, og derfor får du også en større lyst til at blive siddende ude i længere tid.

Hvis du bor lyst og nordisk, skal det føres med ud i uderummet, bor du med masser af grønt og farverigt, skal det ligeledes tænkes med i indretningen af terrassen. På den måde sørger du for, at uderummet bliver en del af inderummet, og det giver en fin sammensmeltning – også på de sene aftentimer.

“Det er her, du kan sidde de varme sommerdage og nyde en smule skygge, når du har fået lidt for meget sol på næsen.”

En måde at få indretningen til at hænge sammen på kan blandt andet være i anvendelsen af tæpper, puder og plaider, men også lamper kan give en flot sammenhæng. Det er endnu en af fordelene ved den overdækkede terrasse: Flotte lamper, som ikke nødvendigvis kan tåle regn, kan hænges op, og du kan nyde lampen i endnu flere timer end normalt.

Også planter er en god ide at tænke ind i indretningen af terrassen. Ofte kan du anvende planter, som ikke er glade for alt for meget vand, og de vil trives i den lidt fugtige luft uden at blive gennemvædet af regnvandet.

foto af @nayao_
(Foto: @nayao_)

Læs også: Grib newyorkerstilen med rå murstensvægge

Planter som derimod er glade for vandet kan stilles i udkanten af terrassen. På den måde kan du skabe en overflod af grønt, som samtidig er med til at indramme dit overdækkede område og lade “rummet” flyde ud i naturen. Tilføj et par lyskæder, og du kan skabe en hyggelig stemning bland de mange planter.

En anden god ide er at blande spiselige planter med prydplanter som for eksempel salat. Hvis din overdækkede terrasse er i sammenhæng med dit hus, slipper du for at gå ud i regnen for at hente salaten, men du har også mere anvendelige planter lige ved hånden og mulighed for at stille den lille sult. Ærter er nok mere interessante end bare salatblade, men alt er vel godt …

foto af @ahintofcashmere
foto af @ahintofcashmere

Hvis du ikke har mulighed for en overdækket terrasse, skal du ikke lade dig slå ud. I dagens cyberudviklede Danmark kan man købe møbler med overdække, uden at det ligner farmor Grethes kærlighedsgynge, men med præcis samme hygge og komfort. Hvis du enten ejer en meget lille terrasse eller bor i lejlighed, er sådan en sag genial. Det giver mulighed for at putte sig godt ind og nærmest være afskåret fra resten af omverden, mens man kigger på regnen og drikker kaffe.

Uanset hvad pladsen siger, er der en overdækket mulighed, så snyd ikke dig selv for den guilty pleasure, det er – det er en verden af ekstra udetimer.

Læs også: Sådan får du held med din boligsøgning

· Mere fra samme kategori ·