
Opskrift: Glutenfri vafler
Her deler jeg tre opskrifter på lækre glutenfri vafler. Alle tre vaffelopskrifter er uden smør og sukker, så der er rig mulighed for at give den gas med den søde topping 😉
Hvis man følger med på Instagram, kan man ikke være i tvivl om at jeg elsker vafler! Så jeg var helt oppe at ringe da jeg i julegave fik et vaffeljern. Og siden er der blevet spist upassende mange vafler her på lystbådehavnen i Aarhus. Jeg elsker, at man kan variere vafler alt efter hvilket humør, man er i.
Dessertvafler
Ingredienser:2 æg
2 æggeblommer
50 g kartoffelmel
100 g rød Finax
1 tsk vaniljepulver
1,5 dl mælk
1 nip salt
Smør eller kokosolie til bagning
Disse vafler er perfekte med is, frisk frugt og chokoladesauce. Du kan nemt serevre dem til en middag for veninderne eller familien, hvis du skal imponere, men de går altså også rigtig fint til en forkælelsesdag eller -aften derhjemme. Måske sammen med en klat Ben & Jerry’s eller lignende …
Til fire vafler.
Fremgangsmåde:
- Bland mel, bagepulver og vaniljepulver
- Rør mel, æg og æggeblommer sammen til en ensartet masse
- Rør mælken i lidt af gangen, og kom til sidt et nip salt i dejen
- Bag vaflerne 3-4 minutter til de bliver gyldne og sprøde
Glutenfri kokos/havrevafler
Ingredienser:– 2 æggeblommer
– 2 æg
– 100 gram glutenfri havregryn
– 25 gram rismel eller rød Finax
– 75 gram kokosmel
– 1 tsk salt
– 1,5 dl mælk
– kokosolie til bagning
Lige som dessertvaflerne er disse vafler perfekte med en sød topping. Den store forskel på disse vafler og dessertvaflerne er kokossmagen. Jeg er selv ret glad for kokos, jeg synes det giver en god sødme og fedme til vaflerne.
Fremgangsmåde:
- Blend havregrynene indtil de bliver til mel
- Rør havremel, kokosmel, salt, æg og æggeblommer
- Rør mælken ud i dejen til dejen får en ensartet struktur
- Vaflerne bages ved høj varme i 3-5 minutter i kokosolie
Madvafler
Ingredienser:
– 50 gram smør
– 2 æg
– 100 gram glutenfri havregryn
– 50 gram rød Finaxmel
– 2 gulerødder
– 1 tsk salt
– 1,5 tsk kardemomme (kan undlades)
– 1,5 dl mælk
Disse vafler spiser jeg ofte til frokost med grøntsagsfyld. Ofte kommer jeg bare det på, vi lige har i køleskabet. Det kan fx være hytteost, avocado, peberfrugt, tomat og rejer.
Dej til fire vafler.
Fremgangsmåde:
- Smelt smørret i en gryde
- Blend havregrynene indtil de bliver til mel
- Rør havremel, finaxmel, salt, kardemomme, æg og smør sammen til en ensartet masse
- Riv gulerødderne fint, og rør dem i dejen
- Rør mælken ud i dejen til den får en ensartet struktur
- Vaflerne bages ved høj varme i 3-5 minutter
Velbekomme!