Læs også:

Close
grød

Vegansk opskrift: Cremet kokosgrød med æblekompot og hørfrø

Mad  | 

Havregrød er for mig lidt af en comfort food, og jeg spiser varm grød i de kolde måneder. Grød kan varieres på uendeligt mange måder, men jeg er ret vild med kombinationen af æble og hasselnød, som både giver grøden sødme og knas

Der er naturligvis en masse gode grunde til at spise morgenmad – blandt andet at give kroppen en god og sund start på dagen. Morgenmåltidet er for de fleste nok det mest rutineprægede måltid og det måltid, vi tænker mindst over, men efter min overbevisning dagens vigtigste. Så prøv en kokosgrød.

Cremet kokosgrød med æblekompot og hørfrø

grød

Opskrift er til fire personer og vegansk

Ingredienser
2 spsk. hørfrø eller hørfrømel
4 dl havregryn
4 dl vand
4 dl kokosmælk
salt

Æblekompot
2 æbler
Ca. ½ dl vand
korn fra 1 vaniljestang

Topping
4 spsk. hasselnødder

 

Sådan gør du:

Skær æblerne i små tern, og kom dem i en gryde med vand og vaniljekorn – lad det simre under låg i cirka 15-20 minutter, eller til æblerne er helt møre og kogt sammen.

Rist hasselnødderne i ovnen eller på en tør, varm pande, til de er gyldne, og den brune hinde løsner sig. Fjern hinderne og hak nødderne groft.

Blend hørfrøene fint, for eksempel i en lille kaffemølle. Kom havregryn og hørfrø i en gryde med vand og kokosmælk, og bring det langsomt i kog. Lad det simre i cirka 2-4 minutter under omrøring. Smag havregrøden til med lidt salt.

Server havregrøden med en skefuld æblekompot og ristede nødder.

 

Få flere gode opskrifter:

Lækker, alkoholfra drink

 lemonade2

Vafler, glutenfri

Vaffel

· Mere fra samme kategori ·