
Opskrift: Cremet kærnemælksyoghurt
Med denne cremede kærnemælksyoghurt får både du, men især din mave den bedst tænkelige start på dagen. Forfatterne bag Tarme i Topform har skabt en lækker morgenmad, der smager godt for dig og gavner din mave
Tarme i Topform indeholder 60 opskrifter, der er gode for dig og dine tarme.Majbritt Engell, bachelor i ernæring og sundhed og master i træning og fitness, klinisk diætist Irene Brøndum og professor og forskningsleder Oluf Borbye Pedersen står bag bogen.
Der findes ikke noget bedre end et godt og solidt morgenmåltid, der fylder dine energidepoter op og gør dig klar til dagens strabadser.
Tarme i Topforms cremede kærnemælksyoghurt smager både godt, er fyldt med gode fibre, fedtstoffer og så er den også virkelig pæn at kigge på.
Kærnemælksyoghurten indeholder syrnede mælkeprodukter med probiotiske bakterier, der giver mange med irritabel tarm færre smerter, ligesom observationsstudier viser, at de, der drikker kærnemælk og spiser yoghurt, har flere forskellige typer bakterier i tarmen.
Det er med til at booste din tarmflora, så dit system og ikke mindst din sundhed får et godt boost.
Velbekomme!

Ingredienser til 1 portion
2½ dl kærnemælk
75 g skyr, kan erstattes med Kefir eller Cultura
50 g frisk spinat
½ avocado
Saft og skal fra 1 citron (økologisk)
½ banan
1 spsk peanutbutter
½ tsk vaniljepulver
½ tsk kanel
1 spsk ekstra jomfruolivenolie eller rapsolieTopping
Frysetørrede bær
5-8 valnødder
Fremgangsmåde:
1: Blend kærnemælk, skyr, spinat, avocado, revet citronskal og -saft, banan, peanutbutter, krydderier og olie i en blender, med en stavblender eller en foodprocessor.
2: Pynt med valnødder og frysetørrede bær.
Twist: I denne opskrift er der tilsat avocado for at give yoghurten en lækker cremet konsistens.
Fra samme forfatter: