Læs også:

Close

Opskrift: Couscous med limestegt aubergine

Camille er uddannet pædagog og kostvejleder med speciale i børn og overvægt. Hun blogger i fritiden om mad og livsstil på camillemaja.dk.

En lækker og sund salat med limestegte auberginer og couscous er hermed klar til jer. Den kan både bruges som hovedret og tilbehør

Denne opskrift på couscous med limestegte auberginer er til én person, og så er det ellers bare at supplere op. Nogle af grøntsagerne står der ikke mål på, da jeg mener, at det er en smagssag, hvor meget man ønsker af de forskellige ting.

Jeg smed lidt dadler i for at få lidt sødt i salaten, og det var virkelig lækkert, men hvis du ikke har dadler, så er det ikke det, der gør den store forskel. Det er auberginen, der er stjernen i denne opskrift:

Du skal bruge:
Opskrift:
– 1/2 aubergine
– 30 g couscous
– Cherrytomater
– 1/4 rødløg
– Feta
– Saften fra 1 lime
– 3 dadler (kan undlades)
– Rucola
– Græskarkerner/andre kerner (kan evt. undlades)

Fremgangsmåde:

  • 1-2 timer før du skal spise, skal du skære auberginen ud i halvmåner og i 1/2 cm tykkelse. Der skal være lidt bid i dem.
  • Du smider derefter en del salt ned i en skål sammen med de skårne auberginer, og gnider salten godt ind. Dæk dem til, og vent 1-2 timer. De begynder herefter at væske og suge en masse salt ind.
  • Skyl dem, når tiden er gået, og få det overskydende salt af. Pak dem herefter ind i lidt papir, så de er helt tørre, når du skal bruge dem.
  • Pres saften fra 1 lime, og stil den til side.
  • Kog vand til din couscous, og dæk dem herefter med vandet, så det kun lige dækker. Dæk dem til, og lad dem stå i fem minutter.
  • Bland din salat bestående af; couscous, ruccola, kerner, feta, tomat, fint snittede løg og dadler.
  • Steg din aubergine i varm olie (høj varme). Hæld din saft over, og lad dem blive helt brune og krøllede, før du tager dem af.
  • Bland auberginen med din salat og velbekomme!

 

Opskrift couscous med limestegte auberginer

 

Håber, I kan lide salaten! Det er bestemt ikke sidste gang, jeg skal lave den 😉

· Mere fra samme kategori ·