Læs også:

Close
Ninja Warrior Team Søpapegøje

Birita vil være Ninja Warrior: Det er vigtigt for mig at vinde

Underholdning  | 

Ninja Warrior ruller igen over skærmen, og vi har talt med superseje Birita, der i aften skal dyste sammen med sit hold om at blive Team Ninja Warrior

Du finder næppe en deltager, der er mere gearet til Ninja Warrior, end Birita Poulsen. Konkurrencegenet ligger så dybt i hende, at hun om morgenen cykler om kap med de andre ud til DTU, hvor hun læser til civilingeniør i medicin og teknologi.

– Jeg har været konkurrencemindet, siden jeg var helt lille. Ligegyldigt hvilken leg, vi legede, var det vigtigt for mig at vinde. Det er ikke kun inden for idræt, men også i skolen og så videre, fortæller Birita.

Den 22-årige deltager har en nærmest umættelig trang til at bevæge sig, hvilket måske også er en af grundene til, at hun nu er deltager. Udover at være en konkurrencemindet ingeniørstuderende med krudt i røven, har hun nemlig dyrket det aktive liv, siden hun var lille.

Hjemme på Færøerne har hun været omkring de fleste udbudte sportsgrene, men det var gymnastikken, der var det største hit. Hun har dyrket gymnastik, siden hun var elleve, men stoppede i 2013, hvor hun vandt det færøske mesterskab i allround redskabsgymnastik for kvinder.

Ninja Warrior Team Søpapegøje
(Fra venstre) Øssur, Birita og Janus. Godt nok har de pingviner på brystet, men navnet er Team Søpapegøje. Følg dem på instagram på #teamsøpapegøje. (Foto: Discovery)

Hun har konkurreret, siden hun var 12 og blandt andet været med gymnastiklandsholdet til ø-mesterskabet i Bermuda, hvor de kom på tredjepladsen. Hun fortæller, at hun har leget med gravitationsloven hele sit liv med gymnastik, og at den kropsbevidsthed, der følger med, også giver hende en fordel på banen.

Birita er altså lidt af en superwoman!

– Jeg har altid haft supermeget energi og bliver rastløs, hvis jeg ikke laver noget, fortæller den energiske pige, der er tilfreds, hvis hun bare får fem timers søvn hver nat.

Konkurrencegen ud til fingerspidserne

Birita er i Ninja Warrior en del af det færøske Team Søpapegøje, der, udover hende selv, består af Øssur Debes Erikfoss og Janus Jakobsen. De kender alle hinanden hjemme fra Færøerne, hvor de har været flittige sportsudøvere. Ingen af dem har deltaget før.

Beslutningen om at deltage i konkurrencen var ret spontan. Det var Janus, der spurgte, om de andre ville med. Birita var på daværende tidspunkt meget i tvivl, da hun, grundet tabet af sin far i februar, ikke havde trænet i månedsvis.

Ninja Warrior Team Søpapegøje
Birita har altid været fuld af energi og har haft svært ved at sidde stille. (Foto: Discovery)

Men da hun har svært ved at sige nej til en udfordring, valgte hun at stole på sin grundform og tage kampen op. Derudover ser hun ikke den gode fysiske form, som det eneste, der skal til for at blive Ninja Warrior, og forklarer:

– Jeg tror, at det kræver meget mere end ren råstyrke at gennemføre banen. Det har meget at gøre med timing, og om man kan holde hovedet koldt, hvilket, jeg mener, er 50 procent af det. Jeg er blevet meget stærk fysisk og psykisk igennem gymnastikken, hvilket jeg tror er en fordel, da jeg er vant til at være under den form for pres.

Se, hvordan Birita og resten af Team Søpapegøje klarer sig i aften klokken 20 på Kanal 5. Her er en lille forsmag:

https://www.youtube.com/watch?v=8xp2uqD73uU

Læs også:

En oppustet mave er tegn på tarme i ubalance. (Foto: All Over)

Tarmene har afgørende betydning for din sundhed

seawater trend madlavning

Seawater er den nye superfood, der er god grund til at kende

· Mere fra samme kategori ·