Læs også:

Close

MY MORNING NEWS: Ungarn om København: “Overrendt af indvandrere” og andre morgennyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Ungarn kalder København for en “no go-zone”

Ungarn har udarbejdet en pamflet, hvor flere europæiske byer udnævnes til lovløse områder, herunder København. Det skriver Politiken.

Til oktober skal Ungarn stemme om, hvorvidt man vil tilslutte sig EU’s omfordelingssystem af flygtninge, og det har regeringen ført kampagne imod. Stemmer ungarerne nej, vil Ungarn bruge afstemningen som afsæt til at få ændre Lissabontraktaten, så de enkelte EU lande selv får 100 procent kontrol over deres asylpolitik.

Det er flygtningekrisen, der har fået Ungarn op på barrikaderne, og landet mener ikke, at resten af Europa har styr på situationen. Blandt andet skriver regeringen i pamfletten, at “København er så overrendt af migranter og indvandrere, at myndighederne ikke kan holde lov og orden i byen.”

Også London, Bruxelles, Marseilles, Berlin og Stockholm er udpeget som lovløse områder, hvor de europæiske landes love ikke kan opretholdes.

– De såkaldte “no go-zoner” er områder i byer, hvor myndighederne har mistet kontrollen. Her gælder landets skrevne og uskrevne regler ikke længere, står der blandt andet i pamfletten.

Den danske ambassade i Budapest har sammen med kollegaer fra flere lande klaget til Ungarns udenrigsminister, Peter Szijjarto, over pamfletten.

Der var voldsomme sammenstød mellem flygtninge og ungarnsk politi, da flygtninge forsøgte at passere grænsen mellem ungarn og serbien. (Foto: Polfoto)
Der var voldsomme sammenstød mellem flygtninge og ungarnsk politi, da flygtninge forsøgte at passere grænsen mellem ungarn og serbien. (Foto: Polfoto)

Nu bruger politiet kameraovervågning i Pusher Street

Efter adskillige år med fotoforbud er der nu sat to overvågningskameraer op på Christiania, skriver DR.

Ud over kameraerne er der sat skilte op ved syv indgange til Christiania, der gør opmærksom på overvågningen.

Politiet er klar over, at der nok er pushere, der vil forsøge at ødelægge kameraerne, men de håber, at christianitterne vil være med til at sikre, at der passes på kameraerne.

Overvågningen sker efter en dramatisk episode, hvor en mand skød to betjente. Den ene blev skudt i hovedet og ligger stadig i koma. Den mistænkte gerningsmand blev skudt dagen efter og døde senere af sine kvæstelser.

Senere ryddede christianitter selv Pusher Street og er gået ind i et samarbejde med politiet. Nu håber politiet, at christianitterne vil forsøge at sikre, at pushere ikke ødelægger kameraerne.

Christiania videoovervågning
Christianitterne nedlagde selv hashboderne og fotoforbudet efter voldsom skudepisode. (Foto: Polfoto)

Gigalæk: Data fra 500 millioner Yahoo-brugere er stjålet

Rygterne har længe svirret, men nu har Yahoo bekræftet, at data fra 500 millioner brugerkonti er blevet stjålet, og både passwords og personlige oplysninger indgår i de stjålne datoer. Det skriver Version2.

Dataerne kan ifølge Yahoo være navne, emails, telefonnumre, fødselsdage, kodeord, sikkerhedsspørgsmål og deres svar. Lækket gælder både nuværende og tidligere kunder, så har du haft en konto hos Yahoo, opfordrer de til at skifte dine kodeord med det samme.

Yahoo mener, at hacket, der skete i 2014, er blevet bestilt af en stat og udført af hackeren “Peace_of_Mind”, fordi vedkommende har påstået, at han har data fra 200 millioner Yahoo-brugere, som han vil sælge. Han har tidligere hakket MySpace og LinkedIn, hvor han også har sat data til salg.

Sikkerhedseksperter vurderer, at hacket vil have betydning flere år fremadrettet. Samtidig kritiseres Yahoo for at have været så længe om at fortælle om lækket.

– Hvis Yahoo kendte til hacket så tidligt som i august og fejlede i at koordinere med retssystemet, så det tog så længe at bekræfte sikkerhedsbruddet, er det åbenlyst at svigte sine brugeres tillid, siger den amerikanske senator Richard Blumenthal i en udtalelse ifølge CNN Money.

Gigalæk: Data fra 500 millioner Yahoo-brugere er stjålet. (Foto: Polfoto)
Gigalæk: Data fra 500 millioner Yahoo-brugere er stjålet. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·