Læs også:

Close

MY MORNING NEWS: Susanne Bier vinder en Emmy og andre morgennyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Susanne Bier vinder en Emmy

Danske Susanne Bier har vundet sin første Emmy-statuette i nat for miniserien “Natportieren”. Det skriver DR.

Den kvindelige instruktør er den første danske instruktør, der har vundet både en Oscar og en Emmy. Og hun har også en Golden Globe stående derhjemme.

– Det var lidt rystende og uventet at stå deroppe – men på den gode måde. Jeg glemte en masse, så jeg fik ikke takket alle dem, jeg ville, fortæller Bier om den korte tid, hun havde til sin takketale.

Susanne Bier skriver dansk historie, efter hun vinder en Emmy i nat. (Foto: Polfoto)
Susanne Bier skriver dansk historie med sin Emmy. (Foto: Polfoto)

Putin genskaber KGB efter stor valgsejr

Præsident Putin fik en overbevisende valgsejr ved det russiske valg i går. Det vil han blandt andet bruge til at lægge efterretningstjenesterne sammen. Det skriver Politiken.

Udenrigstjenesten SVR og “beskyttelsestjenesten” FSO lægges ind under den største af tjenesterne, FSB, og den nye enhed skal nu kaldes Ministeriet for Statssikkerhed, på russisk forkortet MGB. MGB er et af de navne, som efterretningstjenesterne havde i sovjettiden, inden de kom til at hedde KGB.

– Reelt handler det om, at FSB igen får de funktioner, som KGB havde i sovjettiden, noterer dagbladet Kommersant.

Putins parti fik hele to tredjedele af majoriteten i den russiske Duma (parlamentet red. ) under valget, hvilket i teorien betyder, at Putins parti, Forenet Rusland, helt kan ignorere modstand fra de tre øvrige partier og kan ændre den russiske forfatning, hvis de ønsker det.

Valgdeltagelsen i Rusland var i nat meget lav, også selv om tallet steg fra 39 til 46 procent i løbet af natten. Der har været mange rapporter om valgfusk, men ikke lige så slemme som i 2011. 54 procent af stemmerne gik til Forenet Rusland.

Putin vandt stort ved russisk valg. (Foto: Polfoto)
Putin vandt stort ved russisk valg. (Foto: Polfoto)

Endnu en bombe afmonteres i USA

Tidlig mandag morgen afmonterede amerikansk politi en bombe i New Jersey. Det er det tredje angreb i USA hen over weekenden, hvor der sketet en eksplosion på Manhattan, der sårede 29, samt et knivoverfald i Minnesota, der sårede ni. Det skriver Reuters og Ritzau.

New Jersey-bomben blev fundet i Elizabeth, som ligger i New Jersey tæt på New York City. Det var to mænd, der fandt en mystisk pakke i en papirkurv med ledninger og et rør.

Amerikanske efterforskere er ved at undersøge, om der er sammenhæng mellem bomberne fra Manhattan og nu den, der er fundet i New Jersey.

Derudover undersøges en mulig sammenhæng med et knivangreb i et indkøbscenter i Minnesota, hvor gerningsmanden sårede ni, inden han blev skudt og dræbt af en betjent.

Læs mere: Eksplosion på Manhattan sårer 29

Eksplosion på Manhahttan sårer 29. (Foto: Polfoto)
Eksplosion på Manhahttan sårer 29. (Foto: Polfoto)

 

· Mere fra samme kategori ·