Læs også:

Close

MY MORNING NEWS: Danmark har fået et nyt parti og andre morgennyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Nye Borgerlige kan nu stille op til folketingsvalg

Højrepartiet Nye Borgerlige har nu indsamlet mere end 20.000 vælgererklæringer, og det betyder, at danskerne kan sætte kryds ved partiet ved næste folketingsvalg, skriver TV2.

– Vi har indsamlet mere end de 20.109 underskrifter, som vi skulle. Så vi har nået målet, og nu er vi klar til valg. Jeg er både glad og lettet. Det er dejligt at se, at det faktisk er gået forholdsvis hurtigt, trods de tekniske udfordringer, der har været med det nye indsamlingssystem, siger hun med henvisning til, at det for nyligt er blevet muligt for partier at indsamle underskrifter digitalt i stedet for som tidligere via brev, siger partiets formand, Pernille Vermund.

Det højreorienterede parti står for en stram udlændingepolitik og en liberal økonomisk politik, og partiformanden vil blandt andet suspendere behandlingen af alle asylsager og stoppe udbetalingen af alle offentlige ydelser til udlændinge.

Der udover vil partiet træde ud af Den Europæiske Menneskeretskonvention og FN’s Flygtningekonvention, blandt andet fordi partiet mener, at spændinger på grund af indvandring vil føre til en borgerkrig.

Selv om partiet bekender sig til blå blok, er det ikke sikkert, at Nye Borgerlige peger på Venstres kandidat som statsminister.

– Jeg peger gerne på mig selv, siger Pernille Vermund.

Nye Borgerlige kan nu stille op til Folketingsvalg. Partiformand, Pernille Vermund peger på sig selv som statsministerkandidat. (Foto: Polfoto)
Nye Borgerlige kan nu stille op til Folketingsvalg. Partiformand, Pernille Vermund peger på sig selv som statsministerkandidat. (Foto: Polfoto)

Hund kom hjem uden ejer: Kit er fundet

Efter tre dages eftersøgning er 52-årige Kit Hildgaard Andersen fundet i god behold, skriver TV Syd.

Kit Hildgaard Andersen forsvandt fra søndag aften efter en gåtur med sin hund, men et lille døgn senere vendte hunden hjem uden sin ejer.

Politiet er sparsom med oplysninger i sagen om Kit Hildgaard Andersen fra Hovslund ved Ribe, der blev fundet i god behold i området omkring Oksbøl i Varde Kommune.

– Hun er fundet af en politipatrulje efter et tip fra en privat person. Det væsentlige er, at hun er i god behold, og at der ikke foreligger nogen forbrydelse. Resten af forklaringen er af privat karakter, siger vagtchef Ole Aamann.

Læs mere: MY DAILY NEWS: Omdiskuteret tale fører til politianmeldelse af DF-medlem og andre nyheder

Efterlysning
Kits rottweiler kom hjem uden sin ejer. (Foto: Polfoto)

Amerikansk by i undtagelsestilstand

Den amerikanske by Charlotte er i undtagelsestilstand, efter der to aftener i træk har været voldsomme demonstrationer, fordi politiet i tirsdags skød og dræbte 43-årige Keith Lamont Scott. Det skriver Berlingske.

En person er ramt af skud og er i live, og fire betjente er sårede efter nattens episode. Demonstrationen startede ellers fredeligt, men udviklede sig kaotisk, da politiet brugt gummikugler og tåregas til at sprede demonstranterne, der begyndte at kaste sten og flasker mod politiet. En hovedvej blev også spærret, og der blev antændt ild flere steder.

Situationen er nu så anspændt, at byen er blevet erklæret i undtagelsestilstand. Det oplyser guvernøren i North Carolina, Pat McCrory, på Twitter.

Læs mere om Charlotte her: MY DAILY NEWS: Mand fundet død i Dyrehaven og andre nyheder

Læs mere om sagen her: #BlackLivesMatter: Hashtagget, der er blevet symbolet på USA’s racedebat

Den amerikanske by Charlotte er i undtagelsestilstand efter demonstrationer over drab på sort mand. (Foto: Polfoto)
Den amerikanske by Charlotte er i undtagelsestilstand efter demonstrationer over drab på sort mand. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·