Læs også:

Close

MY EVENING NEWS: En kælen mis kan slå dig ihjel og andre aftennyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste aftennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Ny undersøgelse: En kælen mis kan slå dig ihjel

Selv om de er søde og bløde, er det ikke helt ufarligt at kæle og kramme kattekillinger. For er de små pelsbolde småarrige, kan de finde på at rive dig, og så kan du blive smittet med kattekradssyge, en sygdom, der i yderste konsekvens kan slå dig ihjel. Det skriver The Telegraph.

Det er en ny undersøgelse, som forskere fra Centers for Disease Control and Prevention i USA har udført, der viser, at kattekradssyge er et større fænomen end først antaget.

Sygen medfører feber, hævede bylder og i visse ekstreme tilfælde døden, hvis du har et nedsat immunforsvar. En omgang antibiotika kan tage klare sygen.

Selv om der er set flere tilfælde af kattekradssyge, er den stadig forholdsvis sjælden og findes i 4,5 mennesker ud af 100.000 i følge Jyllands-Posten.

Ja, det er nuttede, men de kan være dødsensfarlige ;) (Foto: Polfoto)
Ja, det er nuttede, men de kan være dødsensfarlige 😉 (Foto: Polfoto)

Universitet advarer kvinder om seksuelle antastninger

Københavns Universitets campus på Frederiksberg advarer nu kvindelige studerende mod at færdes alene fredag aften på campusområdet, efter flere meldinger om at de studerende er blevet antastet af grupper af unge mænd med mellemøstligt udseende. Det skriver Universitetsavisen.

Antastningerne er sket de sidste to fredage af en eller flere grupper unge mænd. Mændene har blandt andet spærret vejen for de studerende og råbt krænkende ting og opfordringer efter dem.

I alt seks kvindelige studerende har meldt episoder til Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, SCIENCE. En studerende har meldt, at mændene har forsøgt at gribe fat i hendes cykel og holde hende tilbage, i mens en anden fortæller, at hun er blevet grebet i armen og skulderen.

– To af dem løb forbi mig og sagde, de ville lege med mig, at de ville røre ved mine bryster, og at jeg skulle tage kjolen af. De løb nærmest lige ind i mig. Den ene tager fat i min arm og min skulder, fortæller den ene kvindelige studerende om, da hun gik forbi de unge mænd, der stod ved en kassevogn og hørte musik.

I følge kvinden stod de to andre mænd og så til, men greb ikke ind eller deltog i chikanen.

Hændelserne er sket i området ved baren A-Vej, mellem Thorvaldsensvej og Gammel Kongevej på Frederiksberg. Universitetet er i kontakt med politiet.

Tyskland skærper voldtægtslov efter overfald på mere end 1000 kvinder nytårsnat i Köln. Her fordømmer tre syriske mænd overgrebene. (Foto: Polfoto)
Tyskland har oplevet flere episoder, hvor kvinder antastes af mænd i større grupper. Her fordømmer tre syriske mænd overgrebene. (Foto: Polfoto)

DF-forslag om at forbyde tørklæde afvises i begge blokke

Dansk Folkeparti vil forbyde religiøs hovedbeklædning i folkeskolen, men forslaget afvises af partier i både rød og blå blok. Det skriver Jyllands-Posten.

DF har ellers gjort forslaget til en del af deres forhandlinger om 2025-planen. Men partiet kommer til at stå meget alene med forslaget, for der er ikke et eneste andet parti på Christiansborg, der vil støtte op om forslaget.

Hos Venstre spørger finansordfører Jacob Jensen om DF også vil forbyde jødekalotten så, og hos Socialdemokraterne mener Dan Jørgensen ikke, at man skal lovgive om beklædningsgenstande.

Hos De Konservative siger partiformand Søren Pape Poulsen, at et tørklædeforbud kan betyde, at flere muslimske børn undervises hjemme eller i friskoler, og at dette vil sætte integrationsindsatsen tilbage. Han mener heller ikke, at der er grund til at skabe problemer frem for at løse dem.

– Vi har langt, langt vigtigere udfordringer for vores samfund, end at nogle unge mennesker tager et tørklæde på i skolen, siger han og afviser samtidig DF’s forslag.

DF vil forbyde tørklæder i folkeskolen, men det forslag afvises af samtlige af de andre partier på Christiansborg. (Foto: Polfoto)
DF vil forbyde tørklæder i folkeskolen, men det forslag afvises af samtlige andre partier på Christiansborg. (Foto: Polfoto)

Unge ringer unødigt 112

Mange opkald til 112 kræver ikke akut hjælp, men kan klares derhjemme, på skadestuen eller ved egen læge. Især unge ringer unødigt og efterspørger en ambulance. Det skriver Ritzau.

Det er skader som småskrammer, sår, brud, smerter på hænder, arme, fødder eller i maven, som unge i alderen 15-24 ofte ringer og beder om en ambulance til. Typisk ringer de i weekenden, og typisk er der alkohol involveret.

– De unge er ikke på samme måde som tidligere opdraget til at tage sig af sig selv og sætte plaster på og rense et sår, siger oversygeplejerske Trine Agerskov, leder af de sundhedsfaglige medarbejdere på akuttelefonen i Region Midtjylland.

– Samtidig er de meget eksperimenterende og tager mange slags stoffer og alkohol. Så bliver de bange for deres reaktioner, og så ringer de til os, fordi det er pinligt at komme hjem til mor og far.

Unge ringer unødigt 112 og beder om en ambulance til småskader. (Foto: Polfoto)
Unge ringer unødigt 112 og beder om en ambulance til småskader. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·