Læs også:

Close
vaccine, vaccination, vaccinationer, sygdom, mæslinger, hpv, børnesygdomme, smittefare, smitte, børn, voksne, sundhed, samfundet, vaccinenægtere, antivaccine, vaccinemodstand, vaccinestøtter, egoisme, sundhed, kroppen, forældre, børn, piger, forskning, forskere, medicin, danmark, who, flok, flok-immunitet, hpv-vaccine. hpv-virus, hpv-vaccine, vaccine, piger, kræft, livmoderhalskræft, seksuelt overført sygdom, sexsygdom

MY EVENING NEWS: Mange havde symptomer før HPV-vaccine og andre aftennyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste aftennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Mange havde symptomer før HPV-vaccine

En ny undersøgelse fra Statens Serum Institut viser, at mange af de bivirkninger, som nogle piger har oplevet efter at have fået HPV-vaccine allerede har været der, før vaccinen blev givet. Det skriver DR.

– Der er en betydelig grad af oversygelighed allerede inden første vaccine. Det gør det mindre sandsynligt, at symptomerne skyldes vaccinen, siger chef ved Statens Serum Institut, Kåre Mølbak.

Data fra 160.000 vaccinerede kvinder danner grund for undersøgelsen, der viser, at en stor del af de piger og kvinder, der har anmeldt bivirkninger havde hyppige lægebesøg og diagnoser, allerede før de fik den første HPV-vaccine. Det er dog ikke helt udelukket, at enkelte kan have fået bivirkninger efter vaccinen.

En undersøgelse viser, at mange af de kvinder, der har klaget over bivirkninger ved HPV-vaccine allerede havde hyppige lægebesøg og diagnoser. (Foto: Polfoto)
En undersøgelse viser, at mange af de kvinder, der har klaget over bivirkninger ved HPV-vaccine allerede havde hyppige lægebesøg og diagnoser. (Foto: Polfoto)

To videoer viser muligt valgsnyd i Rusland

To videoer af valgtilforordnede, der stikker store stakker valgsedler ned i stemmeboksene, har fået rygterne om valgsnyd til at svirre dagen derpå i Rusland. Det skriver blandt andre The Independent.

I går kunne medier verden over ellers fortælle, at Putins parti, Forenet Rusland, fik hele 54 procent af stemmerne, og at valgdeltagelsen steg fra 39 procent til 46 procent i løbet af natten.

Du kan se den ene video herunder.

 

Læs mere om valget her: Putin genskaber KGB efter stor valgsejr

Tysk familiefar vågnet efter betonblokulykke på motorvej

Den 36-årige tyske mand, hvis bil blev ramt af en nedkastet betonblok på den fynske motorvej i august, er nu ude af koma og er blevet overført til et tysk hospital. Det skriver Fyns Politi i pressemeddelelse.

Betonblokken, der blev smidt ned fra en bro, dræbte mandens 33-årige hustru. Parrets femårige søn slap med mindre skrammer.

Manden pådrog sig betydelige skader i hovedet ved ulykken, og det er usikkert, om politiet vil kunne afhøre ham på noget tidspunkt.

– Det er først og fremmest rigtig trist, at mandens tilstand er så dårlig, men vi er selvfølgelig også kede af, at det næppe bliver muligt at få hjælp til sagens opklaring fra ham, siger politikommissær Michael Lichtenstein fra Fyns Politi.

Læs mere om sagen her: En dræbt efter betonklods blev smidt ned på den fynske motorvej

kampesten, betonsten,
En kvinde er død efter en betonsten som denne, er blevet smidt ud fra en bro og ned på den fynske motorvej. (Foto: Polfoto)

 

Præst erkender seksuelle overgreb på mindreårig pige

En 46-årig præst fra Kalundborg-egnen har erkendt samleje og andre seksuelle overgreb på en mindreårig pige, fra hun var 12 til 13 år. Det skriver DR.

Anklagerne har udvidet sigtelsen fra et forhold til i alt fire. Præsten blev anholdt og varetægtsfængslet i juni. Allerede i 2012 havde politiet præsten i søgelyset på grund af en overgrebssag i Moldova. Sagen blev efterforsket, men endte ikke i en straffesag.

I følge DR har præsten været vellidt i lokalsamfundet og stået bag flere sommerlejre for børn, samt en ungdomsklub for at tiltrække unge medlemmer til kirken.

 

Frankrig forbyder plastikkopper og -tallerkener

Frankrig har som det første land i verden valgt at forbyde plastikkopper og tallerkener. Alt engangsbestik, tallerkener og kopper skal fremover være lavet af 50 procent biologiske materialer, der kan komposteres i hjemmet. Det skriver CNN.

Forbudet gælder fra januar 2020, og i 2025 skal engangsservicen bestå af 60 procent biologisk materiale. Forbudet er led i Frankrigs omfangsrige miljølov, der blev vedtaget sidste år, og skal nedsætte franske fodtryk i klimaforandringerne.

I følge Frankrigs Forening for Sundhed og Miljø bliver 150 plastikkopper smidt væk hvert sekund. Det er 4,73 milliarder kopper om året, og kun én procent genbruges, blandt andet på grund af de materialer kopperne er fremstillet af.

Frankrig forbyder plastikkopper og -tallerkener. (Foto: All Over)
Frankrig forbyder plastikkopper og -tallerkener. (Foto: All Over)

Flere anti-muslimske hadforbrydelser i 2015

Antallet af anti-muslimske hadforbrydelser var højere i 2015 end i noget andet år siden 2001. Det skriver The Huffington Post.

Antallet af anmeldte hadforbrydelser begået mod amerikanske muslimer  har nået deres højeste niveau siden tiden efter 11. september 2001 og ser især ud til at være møntet på mennesker, der opfattes som arabiske.

Stigningen ser ud til at være sket på grund af den seneste tids terrorangreb, men forskere har også fundet bekymrende stigninger efter republikanernes præsidentkandidat Donald Trump foreslog forbud mod muslimer i USA.

 

· Mere fra samme kategori ·