Læs også:

Close
slutshaming kvinder

Jeppe undres: Hvorfor slut shamer kvinder hinanden?

Jeppe er en 27-årig mand, der er uddannet inden for kommunikation og marketing, bor sammen med sin kæreste gennem fire år og har en hel del på hjerte, når det kommer til det modsatte køn. Vi har givet ham lov til at dele lidt ud af sine meninger her på MY DAILY SPACE.

Hvorfor eksisterer slut shaming? Hvorfor slut shamer kvinder andre kvinder? Vores mandeskribent, Jeppe, undres

Slut shaming er selvfølgelig ikke noget, der er et eksklusivt kvindeligt fænomen. Dog kan jeg virkelig ikke forstå – i denne tid med ekstraordinært fokus på kvinders frihed og ligestilling – at kvinder går ind og prædiker moral og etik over for andre kvinder.

Er hele pointen med feminisme og lige rettigheder ikke, at man skal have lov til at leve sit liv, lige præcis som man selv har lyst til?

De mørke kræfter fra et konservativt levn

Hovedproblemet ligger desværre også i, at slut shaming er et levn fra en mere konservativ tid, hvor man så ned på kvinder, der var seksuelt frigjorte. Hvorimod du som mand altid er blevet gjort til konge, hvis du har levet på samme måde, som nogle kvinder bliver hånet for at leve på i dag.

Det absolut værste, som jeg selv har oplevet, at en fyr kan blive kaldt, er enten “en lille gris” eller “mande-skank”. Men aldrig har jeg hørt det blive sagt i et negativt toneleje.

Derimod bruges ord som “luder”, “tøjte” og “slut” om kvinder, og som oftest i en meget negativ sammenhæng, når jeg har hørt det. Både fra mænd til kvinder, men også fra kvinder til kvinder.

Læs også: Nøgenbilleder: Piger er lige så slemme til at dele som drenge

Det hykleriske i dette rækker langt ud over min egen rationalitet, for jeg kan ikke forstå, at nogle mennesker virkelig ikke kan unde andre den samme frihed, som de selv lever i.

“No woman gets an orgasm from shining the kitchen floor”
– Betty Friedan

Et gammel og typisk eksempel er den familiefar, der har dyrket utroskab nærmest som en religion, men hvis konen gør det samme, er forståelse det absolut sidste, han reagerer med. Det gør ham til og med arrig, fordi han føler sig afvist og vraget til fordel for en “bedre model”. Men situationen er jo en helt anden, når han selv er utro? Gu er den ej!

slutshaming kvinder
(Foto: Polfoto)

Jeg tror også, at når mennesker er fordømmende over for seksuelt frigjorte kvinder, så bunder det lidt i, at mange af dem gerne vil føle sig mere specielle og bedre end andre – og det er desværre muligt, fordi vores samfund i lang tid har støttet op om alle modargumenter til sådan en adfærd.

Det skal ikke lyde som en “de er bare misundelige”-forklaring, men jeg tror rent faktisk, at der er en tendens til det. Misundelsen ligger dog ikke i al den sex, som “Lotte oppe i baren” har hver weekend, men tværtimod i al den opmærksomhed, hun får fra fyrene.

Alle mennesker vil på nogle punkter gerne være eftertragtede, så måske ligger fordømmelsen i, at nogle føler sig mindre eftertragtede og bliver så sure på de mennesker, som har nemmere ved at blive det.

“We are all born sexual creatures, thank God, but it’s a pity so many people despise and crush this natural gift”
– Marilyn Monroe

Personligt synes jeg ikke, at man kan have det for “sjovt”, da jeg mener, at livet skal leves til fulde og ikke begrænses, fordi andre ikke har de samme principper som en selv.

Selvfølgelig skal det ikke nå til et punkt, hvor man aktivt sårer andre, men lige med dét her synes jeg, at man bare skal give den gas! Mænd har gjort det længe, så er det vel helt cool, at kvinder lever efter samme vilkår! #LigestillingFTW!

Så lad venligst være med at fordømme de kvinder, som lever deres liv på en anden måde end dig, da jeg virkelig ikke kan se, hvad deres liv har med dig personligt at gøre.

Du kan jo være ret ligeglad med, at Christina stod og “dry-humpede” fyre to weekender i træk! Det må hun sgu selv om! Jeg er ret sikker på, at mændene i hvert fald ikke klager 😉

 

#DetmenerJeppeihvertfald

Læs også: #Slutwalk: Demonstration sætter fokus på slutshaming

Læs også: Fem fortællinger om slutshaming

Læs også: Katrine er en fed, billig og ulækker luder

· Mere fra samme kategori ·