Læs også:

Close
yas

#YAS: Det mærkelige udtryk, der flittigt bliver brugt på de sociale medier

Underholdning  | 

Du er højst sandsynligt faldet over ordet yas, ikke mindst som hashtag, men hvordan er det opstået, og hvad skal det egentlig betyde? Vi har undersøgt det nærmere

Vi var egentlig overbevist om, at det var en instagrammer eller youtuber, der havde startet hele trenden, men sådan hænger det faktisk ikke sammen. Efter at have undersøgt sagen nærmere, kom vi frem til, at det slet ikke var startet som et internetfænomen.

Hvor kommer yas fra?

Der er delte meninger om, hvor det egentlig stammer fra. Nogle påstår, at ordet “Yas” faktisk er britisk slang, som bruges af folk fra byen Glasgow.

En anden teori er, at det startede i 80’ernes homomiljø for farvede mennesker. Faktisk helt konkret i en gruppe, som afholdt bal i undergrundsmiljøet. Disse bal har været store fester, hvor der blev uddelt priser til dem, som havde de mest vanvittige kostumer, den bedste gang og meget mere.

Til disse begivenheder blev ordet brugt som opmuntrende tilråb til dem, som optrådte. Det lyder som nogle fester, man burde have været med til! #yas

Denne video med en begejstret Lady Gaga-fan er et godt eksempel på, hvordan vi forestiller os, at det blev brugt til bal i 80’erne.

Hvor end det stammer fra, er det nok svært at bevise, hvad der er den sande historie, men begge virker sandsynlige! Det kan også være en helt tredje historie, der er den rigtige, men nu kan du i hvert fald komme med lidt bonus viden, næste gang en af dine venner bruger udtrykket.

Drag queens yas
Can I hear you say “Yaaaas”? (Foto: All Over)

Hvad betyder yas?

Medmindre du bruger det som et hashtag, er det et af de udtryk, som du virkelig skal mene for ikke at lyde komplet åndssvag. Har du alligevel mod på det, kan det faktisk benyttes i forskellige sammenhænge.

Du kan for eksempel bruge det til at udtrykke din begejstring:

– Jeg har endelig fået den taske, jeg altid har ønsket mig; YAAS!

Men det kan også være en smart måde at sige ja på, eller når man vil udtrykke et KÆMPE ja.

I denne video, som er redaktionens favorit, takker denne kat yas til godbidder.

Kilder: Urban Dictionary og Huffington Post.

Læs også:

Bridget er som en god gammel veninde, man ikke har set i flere år. (Foto: Polfoto)

Kære Dagbog – I dag mødte jeg Bridget

Ninja Warrior Team Søpapegøje

Birita vil være Ninja Warrior: Det er vigtigt for mig at vinde

· Mere fra samme kategori ·