Læs også:

Close

MY EVENING NEWS: Clintons modstandere jubler over sygdom og andre nyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores praktikant heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste aftennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Hillary Clintons ildebefindende er guld for politiske modstandere

Her til morgen gik nyheden om, at 68-årige Hillary Clinton besvimede søndag, verden rundt, og hun har nu aflyst sin valgtur til Californien, skriver Ritzau.

Clinton fik et ildebefindende under en mindhøjtidelighed for ofrene fra den 11. september 2001. Præsidentkandidatens læge, Lisa Bardack, har udmeldt, at den 68-årige er blevet ramt af lungebetændelse og besvimede på grund af dehydrering.

Der har i månedsvis floreret historier blandt Clintons politiske modstandenere om, at hun skulle være for syg til at bestride præsidentembedet. Der har været rygter om, at hun skulle lide af både både psykiske og fysiske sygdomme, herunder dystrofi, sklerose, parkinsons, skriver TV 2.

Democratic presidential candidate Hillary Clinton walks from her daughter Chelsea's apartment building Sunday, Sept. 11, 2016, in New York. (AP Photo/Craig Ruttle)
(Foto: Polfoto)

Læs også: Disse serier kan du streame i september og oktober

43.000 kontanthjælpsmodtagere modtager fejlbrev

I weekenden modtog op mod 43.000 kontanthjælpsmodtagere et brev med fejl, skriver Ritzau.

Brevene vedrører modtagernes situation i forhold til kontanthjælpsloftet, som træder i kræft den 1. oktober. Omkring 150.000 breve er blevet afsendt, men flere tusind er fyldt med fejl. Fejlene indebærer blandt andet forkert afsenderkommune.

Værre er det dog for de borgere, som er blevet placeret på en forkert sats.

– Fejlen har ramt borgere, som er samlevende med en person, hvor der ikke i systemet er registreret samlevers cpr-nummer. Fejlene gælder kun breve, der modtages via e-Boks, siger KMDs kommunikationschef Christoffer Hellmann til Avisen.dk.

Det er ikke første gang, at der er blevet sendt forkerte oplysninger ud, men KMD undskylder og sender nye breve ud.

(Foto: Polfoto)
(Foto: Polfoto)

Læs også: Fem fortællinger om slut shaming

78-årig dømt for medlidenhedsdrab

En 78-årig mand har modtaget dom efter at være tiltalt for at have ydet aktiv dødshjælp til sin kone, skriver DR.

Manden blev idømt 50 dages betinget fængsel efter at have udøvet aktiv dødshjælp. Efter mere end 50 års ægteskab, tog manden i april livet af sin 71-årige kone, der efter en ulykke var blevet lam.

Hustruen, der var indlagt på Rigshospitalets Klinik for Rygmarvsskader, indtalte to gange på mandens telefonsvarer, at hun ikke ønskede at leve mere. Da han i april fik lov til at overnatte på klinikken, gav han hende omkring 20 sovepiller.

– Men jeg har bestemt ikke fortrudt, hvad jeg har gjort. Det var en barmhjertighedsgerning, udtaler den 78-årige.

Udover 50 dages betinget fængsel, skal den 78-årige betale sagens omkostninger på 8.000 kroner.

Sovepiller
(Foto: Polfoto)

Læs også: Varm op til Bridget Jones’ Baby: 5 ting, du ikke vidste

Psykisk syg angriber politipatrulje med økse

Omkring klokken 14 mandag angreb en psykisk syg mand en fynsk politipatrulje i Grønnehave mellem Vissenbjerg og Tommerup, skriver BT.

Angrebet skete i forbindelse med, at patruljen var kørt ud til manden, fordi han skal indlægges på psykiatrisk sygehus. Dette resulterede, i at manden angreb politiet med en økse, hvorefter flere betjente blev kaldt til stedet.

Der er ingen til skadekommende efter hændelsen.

Foto: Polfoto)
(Foto: Polfoto)

Læs også: Kulturtilbud i september: Gratis glæder til at starte efteråret på

· Mere fra samme kategori ·