Læs også:

Close
müslibarer

Glutenfri madpakke #2: Myslibarer

Mad  | 

Andet afsnit i Emilias glutenfri madpakkeserie er en opskrift på lidt dessert til frokosten: Myslibarer!

En rigtig god madpakke skal indeholde lidt til den søde tand. Det går ikke med leverpostejsmadder og gulerodsstave! Jeg er selv ret vild med myslibarer, men jeg synes, det er svært at finde nogle, der er glutenfri, og som er til at betale, når man som jeg er på SU. Så er der ikke andet at gøre end at hoppe i køkkenet og lave dem selv.

Jeg har lavet dem med tranebær og lidt forskellige frø, og du kan sagtens komme nødder eller andet tørret frugt i, hvis du hellere vil det. Jeg er bare ikke så meget til noget, der smager for meget af nødder.

Når jeg er ude at cykle på MTB i skoven, har jeg ofte sådan en med – det giver en masse hurtig energi, som går lige i benene. Den er godt nok fyldt med sukker og er vist kun sund for sjælen, men hvis man har siddet en hel dag med næsen i bøgerne, er det kun en god ide at være god ved sjælen!

Ingredienser: 200 gram glutenfri havregryn (grovvalsede), 150 gram kokosmel, 125 gram tranebær, 25 gram chiafrø, 25 gram hørfrø, 100 gram solsikkekerner og 1 dåse kondenseret mælk.

Opskriften giver cirka 15 myslibarer.

Fremgangsmåde:

  1. Kom alle de tørre ingredienser i en skål, og bland dem godt sammen. Derefter hældes dåsen med den kondenserede mælk i skålen, og massen blandes endnu engang godt sammen.
  2. Kom bagepapir i en form, og tryk derefter massen godt ud i formen. Her skal der bruges en del kræfter, så massen bliver helt tæt.
  3. Bages i en time ved 130 grader

– Velbekomme!

img_0190

· Mere fra samme kategori ·