Læs også:

Close
muffin

Glutenfri madpakke #1: Madmuffins

Emilia's Kitchen fokuserer på glutenfri mad, som hverken er kedeligt eller svært at lave.

Læs mere på bloggen Emilias glutenfri køkken

Velkommen til første del af Emilias glutenfri madpakkeserie! Her får du opskriften på nogle virkelig lækre madmuffins uden gluten

Den 30/7 kl. 00:01 trillede mine glædestårer ned ad kinderne! Jeg havde fået verdens bedste besked: Jeg var optaget på IDRÆT på Aarhus Universitet. Og jeg glædede mig ubeskriveligt meget til at starte. Så nu er det blevet madpakketid, og det er vist de helt store madpakker, jeg skal til at have med 😉

Læs også: Boller i karry på den sunde måde

Jeg har tænkt mig at lave en lille madpakkeserie, hvor jeg vil vise jer hvad jeg selv har med i madpakken og komme med tips til at gøre den mere spændende. Jeg har også lidt indtrykket af, at det med en glutenfri madpakke godt kan volde lidt problemer, og at det kan være svært for mange.

Disse madmuffins kan varieres alt efter humør og køleskabets indhold. Du kan for eksempel komme squash, blomkål eller rødbeder i. Hvis du gerne vil have lidt kød i, kan du bare tilsætte laks, kylling eller bacon. Der er rig mulighed for variation.

Læs også: Opskrift: Couscous med limestegt aubergine

De kan holde sig i køleskabet i et par dage, og ellers kan de også godt tåle en tur i fryseren.

Opskriften giver 18 stk.

Ingredienser: 5 dl havregryn, 1 dl. solsikkekerner, 2 tsk salt, 7 gram tørret basilikum (det er meget!), 1 tsk peber, 1 spsk. honning, 4 æg, 5 spsk hytteost med top, 2 gulerødder, 450 gram skyr, 1 broccolihoved, toppet med parmesan og sesam.

Fremgangsmåde:

  1. Blend havregryn og solsikkekerner til en ensartet mel. Bland alle det tørre ingredienser i en skål.
  2. Skær broccolihovedet ud i små tern og riv gulerødderne groft.
  3. Pisk æggene godt i et par minutter og rør derefter hytteost og skyr godt ud i æggemassen.
  4. Kom grøntsagerne i skålen med æggemassen og rør det hele sammen. Derefter tilsættes melblandingen. Dejen virker måske tør og lidt umulig at få rørt sammen, men den skal bare have lidt tid og kærlighed.
  5. Smør muffinformene med lidt olie og kom derefter dejen i formen.
  6. Slutteligt toppes de med parmesan og sesam.
  7. Bages i 25-30 minutter ved 200 grader.

– Velbekomme!

Læs også: Opskrift: Glutenfri spinattærte med hytteost

billede

· Mere fra samme kategori ·