Læs også:

Close

Rejseguide: Få en dejlig miniferie – tag en weekend i Dublin

Rejser  | 

Dublin er som rejsemål perfekt til en forlænget weekend, da byen er lille og overskuelig, men samtidig fyldt med spændende oplevelser. Få en miniguide til Dublin her

Irlands hovedstad er det oplagte weekendrejsemål: den er kun få timer væk, sproget er til at forstå, og vejret er nærmest det samme som hjemme. Derfor er det smaddernemt at planlægge og holde miniferie i Dublin. Her får du mit bud på, hvilke turistattraktioner der er værd at opleve, når du besøger den største metropol på den grønne ø.

Sparetip! Norwegian flyver til Dublin flere gange om ugen, og du kan for eksempel komme af sted fra København i september for under 400 kroner! Priserne varierer rigtig meget, men lidt fleksibilitet i forhold til rejsedage kan barbere mange kroner af prisen.

Dublin efter finanskrisen

Dublin er som alle europæiske hovedstæder fyldt med forskellige muligheder for indkvartering: du kan finde lige det, der passer dig bedst, hvad end det er luksushotel, air b’n’b eller bed and breakfast. Jeg vil gerne anbefale Anchor House, som var den B&B, jeg og min veninde boede på (49 Lower Gardiner Street, Dublin 1, Irland). Det var rigtig god kvalitet for pengene; rent, stille, pænt og en god (og solid) morgenmad!

Irland har en vildt spændende historie, som i højere grad end mange andre vestlige hovedstæder har været præget af fattigdom, konflikt og sult. Du har sikkert hørt om Irlands fortid som et fattigt land, hvor mangel på føde fik folk til at masse-emigrere, og Irland er faktisk stadig ikke et specielt velhavende land, specielt ikke efter krisen. Når man går rundt i byen, ser man rigtig mange forfaldne facader, arbejdsløse mænd (der drikker øl i sporvognen klokken 10) og tilsømmede vinduer. Det ligner en by, der stadig har sine financielle udfordringer.

Irland er også specielt, fordi det er meget(!) katolsk, hvilket er ret sjældent i den vestlige verden. Deres særlige forhold til religion er dog ikke noget, man støder på i Dublin, medmindre man opsøger det.

28.SIM-469486
Saint Patrick-kirken er Dublins mest kendte kirke.

Ryk i fængsel

Et godt indblik i landets kaotiske historie får du, hvis du besøger fængslet Kilmainham Gaol. Fængslet var ved åbningen i 1796 temmelig nytænkende ved, at fanger fik eneværelser fremfor sovesale. Da sultekrisen i Irland var værst, begik folk forbrydelser, så de kunne blive fængslet: i fængslet var de nemlig sikre på at få mad!

Jeg besøgte fængslet på en solbeskinnet, iskold novemberdag, og det var en stærk oplevelse at gå rundt i fængslet og vide, at fangerne dengang levede med disse temperaturer, men uden alt det varme tøj, jeg havde på. Mange af fangerne var endda børn helt ned til syv år! Man kan virkelig forestille sig historiens mange triste skæbner, der endte deres dage indenfor fængslets grå, frosne mure.

Besøget i fængslet er ikke en kostelig affære, men skal det være endnu billigere, kan du nyde byens gratis glæder, som eksempelvis en gåtur på det gamle smukke Trinity College eller et visit i den kendte St. Patricks-kirke.

Et festligt folkefærd

Efter et par alvorlige timer kan du gå til Guinness-bryggeriet. De to attraktioner ligger relativt tæt på hinanden (i byens sydvestlige hjørne), og det tager cirka et kvarter at gå mellem dem. Her er stemningen ikke overraskende mere løssluppen. Vær opmærksom på, at Guinness bryggeriet er en sand turistfælde! Overvej derfor, hvornår I vil besøge bryggeriet.

Hvis du ikke kan lide øl, så spring eventuelt dette besøg over: godt nok betyder Guinness-bryggeriet meget for irerne, men “museet” er ikke et must see. Er du vild med whiskey, kan du istedet besøge Jameson-distilleriet. Du vil opdage, at du (formentlig) har lavet irish coffee på den helt forkerte måde indtil nu!

bar

Måske har du en fordom om, at irerne er et meget festligt, højtråbende og øldrikkende folkefærd? Det er ikke helt forkert. Irerne er meget venlige, åbne og glade for at gå ud. Der er pubs på ethvert gadehjørne, og også de lidt mere specielle af slagsen.

Jeg og min rejsemakker fandt ved et tilfælde en bar, The Gin Palace, som viste sig at være en bar dedikeret til gin! Ret fantastisk, når man som mig er kæmpefan af gin og tonics. De havde over 30 slags specialgin og et drinkskort kun med gin-drinks. Vi drak et par stykker, og de smagte fantastisk. Prisniveauet er lavere end det danske. Find baren her: 42 Abbey Street Middle, Dublin 1, Irland.

Jeg vil så i ærlighedens navn også sige, at Dublin nok er god til det med drikkelse, men maden … Vi havde svært ved at finde rigtig god mad, og åbningstiderne er mere restriktive, end du måske er vant til fra feriemål som London eller Berlin.

Jeg har fået mit livs værste stykke pizza i Dublin. Heldigvis er der også gode steder, især cafeen Queen of Tarts har et supergodt udvalg af tærte, kage, morgenmad og sandwich. Betjeningen er så høflig, og i det hele taget er stedet bare gennemhyggeligt.

Dublin er ikke en prangende hovedstad, men den er charmerende, sikker, hyggelig og overskuelig – og så er den perfekt til en kort ferie. God tur!

Læs også: Shoppeguide: Tre fede adresser til shopping i Paris

Læs også: Globetrotteren Guldlok: Jeg får aldrig rigtig hjemve

Læs også: Den ultimative spilleliste til flyveturen

· Mere fra samme kategori ·