Læs også:

Close

Eksplosion på Manhattan sårer 29

Nyheder  | 

En eksplosion på Manhatten i nat sårede 29. Myndighederne siger, at der umiddelbart ikke er tale om terror, men der er endnu ikke fundet en gerningsmand. Trykkoger er fundet ved stedet og undersøges nu

Ingen er i livsfare, men 29 mennesker er såret efter en eksplosion, som skete i en affaldscontainer i et kvarter i Chelsea på Manhatten New York.

Der er ikke beviser for, at der er tale om et terrorangreb, og der er heller ikke klarlagt mulige gerningsmænd. Dermed ikke sagt, at der ikke er tale om terror, for i følge DR, er der stadig antiterrorkorps til stede.

Det er bare for tidligt at melde ud, hvad der er op og ned i sagen.

Myndighederne har udelukket, at der er tale om en gaseksplosion, men er stadig ved at efterforske, hvorvidt der er tale om en bombe. Det skriver Reuters.

En trykkoger blev fundet tæt på stedet med tilsluttede ledninger. Boston-bomberne, der detonerede to bomber under Boston Marathon i 2013, hvor de sårede mere end 260 og dræbte tre, brugte trykkogere, der var pakket med eksplosiver. Derfor kan trykkogeren fundet på Manhattan være interessant for efterforskningen.

Det ved vi

Eksplosionen skete omkring klokken 20.30 lokal tid (2.30 dansk tid) i krydset mellem 6th Avenue og West 23rd Street på Manhattan i bydelen Chelsea, der normalt er en populær men fredelig bydel fyldt med barer og liv på alle timer af døgnet.

Sprængladningen var placeret i en container. Man har fundet en trykkoger på stedet med tilsluttede ledninger, og er ved at undersøge om den har en forbindelse til eksplosionen.

Øjenvidner fortæller, at de så flammer, splintret glas fra smadrede vinduer og ting der fløj rundt, samtidig med, at folk flygtede fra stedet.

Blandt øjenvidnerne var to betjente fra New Yorks politi, der patruljerede i området. De slog hurtigt alarm og kaldte et stort antal brandbiler, ambulancer og efterforskere til stedet.

29 personer er såret efter eksplosionen. En enkelt er alvorligt såret, men i følge borgmester Bill de Blasio er der ikke nogen, der er i livsfare.

Eksplosion på Manhahttan sårer 29. (Foto: Polfoto)
Eksplosion på Manhahttan sårer 29. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·