Læs også:

Close
batikprint

DIY: Boho batikprint til din indretning og garderobe

Bolig  | 

Farv selv stoffet til din næste pyntepude, sengetæppe eller sædet på dine spisebordsstole med boheme batikprint

Batikfarvning er igen blevet en kæmpetrend. Du kan bruge batikprint på alt fra sofapuder, gardiner og duge til casual t-shirts og luftige kjoler. Denne trin-for-trin-guide er til et helt enkelt stribemønster, men du kan selvfølgelig folde og binde stoffet på alle mulige forskellige måder for at skabe andre mønstre og effekter.

Tiedye
(Foto: All Over)
Du skal bruge
Stof
Tekstilfarve
Elastikker eller bånd

Du kan frit lege med farver og strukturer for at kombinere lige det udtryk, du ønsker – det ser for eksempel rigtig fint ud at blande puder eller stolesæder i forskellige batikmønstre og farvetoner.

Start eventuelt med at afprøve processen på stofservietter eller stofbleer, så du føler dig helt dus med teknikken, før du giver dig i kast med at farve stof til et 220×260 sengetæppe.

1. Fold

Bred stoffet ud på en plan overflade. Start i den ene ende, og fold alt stoffet i en jævn musetrappe- eller harmonikafold (som når du folder vifteservietter).

batikprint
(Foto: All Over)

Læs også: DIY: Ombré-vægmaling

2. Bind

Bind elastikker eller bånd omkring det foldede stof med nogle centimeters afstand. Sikr dig, at det sidder godt og stramt, så der ikke løber farve ind under elastikkerne eller båndet, når du dypper stoffet i tekstilfarven.

batikprint
(Foto: All Over)

3. Farv

Følg anvisningen på den tekstilfarve, du har købt. Det er forskelligt fra mærke til mærke, hvordan eller om det skal blandes op med vand, og hvor længe du skal lade stoffet trække farve. Skyl stoffet godt, til vandet ikke længere er farvet.

batikprint
(Foto: All Over)

4. Tør

Lad stoffet tørre fuldstændig igennem, før du fjerner elastikkerne. Fjerner du dem for tidligt, er der nemlig risiko for, at farven løber ud i striberne.

batikprint
(Foto: All Over)

Læs også: Sådan skaber du følelsen af at være hjemme

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·