Læs også:

Close

MY EVENING NEWS: Christianitter rydder Pusher Street og andre nyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores praktikant heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Christianitter rydder Pusher Street

Christianitterne pillede fredag formiddag hashboderne på Pusher Street ned, skriver TV 2.

Skyderiet på Christiania natten til onsdag har været dråben, der fik bægeret til at flyde over, og christianitterne valgte fredag formiddag at rydde Pusher Street for boder.

De har efterfølgende sat en hashbod op foran Christiansborg.

– Det er på mange måder et stærkt symbol på, at hashhandlen nu risikerer at rykke fra Christiania og ud i resten af København. Men det er også et stærkt symbol på, at christianitterne vil have hashhandlen ud af Christiania, og det skal vi bakke dem op i, siger Liberal Alliances retsordfører, Christina Egelund, til DR.

En betjent er stadig i kritisk tilstand efter skyderiet, og den sigtede i sagen døde torsdag på Rigshospitalet af sine kvæstelser efter skududveksling under anholdelsen.

Christianitterne tager affære efter skyderierne på Christiania og vælter hashboderne i Pusher Street. Foto: Lars Krabbe.
(Foto: Polfoto)

Moder Teresa lod patienter dø i smerte

Moder Teresa er mest kendt for sin fromhed og godhed, men forskning viser nu noget ganske andet, skriver TV 2.

Professorerne Serge Larivée, Geneviève Chénard og Carole Senechal har undersøgt myterne omkring den berømte nonnes humanitære arbejde. Forskningen viste, at de fleste skrifter om hendes gøren var skrevet af religiøse forfattere og journalister.

Da forskerne sorterede de religiøst farvede tekster fra, blev der tegnet et helt andet billede af Den Velsignede Teresa fra Calcutta. Det viste sig nemlig, at selv om pengene strømmede ind, blev de færreste brugt på lægebehandling til de mange mennesker, hun skulle hjælpe.

– De behandlede ikke rigtig de syge. (…) Hun opfattede lidelse som en god ting. Det, hun tilbød folk, var at være nær Jesus, mens de døde i lidelse. De havde masser af penge. Hun kunne have bygget det mest teknologisk moderne hospital i Indien på det tidspunkt, men hun opfattede lidelse som en god ting, fortæller Genevieve Chenard til magasinet Outlook India.

Ved Moder Teresas død i 1997 var hun overhovede for 4.000 nonner og 120.000 frivillige i 450 hospitaler, omsorgshjem, AIDS-centre og børnehjem verden over. I 1979 modtog hun Nobels Fredspris og bliver søndag den 4. september gjort til helgen af paven i Rom.

Mother Teresa velsigner et barn
(Foto: Polfoto)

Rejste gratis på Rejsekort via mobilen

Fem personer er tiltalt for at have rejst gratis med Rejsekort ved hjælp af en mobilapp, skriver TV 2 efter at have fået aktindsigt i anklageskriftet fra sagen.

I lidt over et år har de tiltalte overført virtuelle penge til og fra rejsekortet. Mobilprogrammet har gjort det muligt for brugerne at kopiere penge til kortet og tilbage igen efter endt tur. Hvilket de har gjort hele 1.061 gange.

Rejsekort
(Foto: Polfoto)

De sidste teltlejre lukkes

Der er færre asylansøgere end forventet, hvilket betyder, at de sidste tre danske teltlejre til asylansøgere nu kan lukkes. Det oplyser TV 2.

Lukningen af de tre lejre betyder i mandtal, at Udlændingestyrelsen skal nedlægge pladser til 4.800 personer i asylcentrene. 2.800 af pladserne skal lukkes helt, imens de resterende 2.000 skal omdannes til beredskabspladser, der hurtigt kan oprettes igen, hvis det bliver nødvendigt.

De sidste teltlejre lukkes. (Foto: Polfoto)
De sidste teltlejre lukkes. (Foto: Polfoto)

Den første dansker i rummet får nu job hos NASA

Den danske astronaut Andreas Mogensen har nu fået et eftertragtet job på NASAs hovedkvarter i Houston, skriver Berlingske.

Mogensen, der for nøjagtig et år siden blev den første dansker i rummet, har nu fået titlen som officiel forbindelsesofficer mellem det europæiske og amerikanske astronautkorps. 

Her skal han blandt andet arbejde med Orion-rumkapslen, som skal transportere mennesker tilbage til Månen og måske endda til Mars.

Andreas Morgensen
(Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·