Læs også:

Close

Anmeldelse: Bridget brillerer med sin baby

Kultur  | 
Det synes redaktionen: 4

Kludder i kærligheden, klodsede optrin og en masse nytårsforsætter. Vores alle sammens yndlingsantiheltinde pryder endnu engang det store lærred. Men selv om meget stadig er den gamle Bridget Jones, er der også en del nyt. Og heldigvis for det

Jeg skal være ærlig at indrømme, at jeg gik ind til treeren med visse betænkeligheder. Bridget Jones 1 er en af mine absolutte ynglingsfilm. Mens to’eren, På randen af fornuft, efter min mening er et halvpinligt komma i en ellers charmerende historie om den evigt klodsede engelske kvinde.

Derfor kunne Bridget Jones’ Baby gå begge veje. Heldigvis hælder den i den rigtige retning. Det er der flere grunde til.

Først og fremmest er det forfriskende, at den klassiske kærlighedstrekant med Bridget, Mark Darcy og Daniel Cleaver for en gangs skyld er droppet. Posen er blevet rystet, og den engelske playboy sidder over til fordel for en mere nutidig hunk – nemlig Patrick Dempsey, der nok er bedre kendt som McDreamy.

Så langt, så godt.

Læs også: Shoppeguide: Bliv inspireret af Bridget til din efterårsgarderobe

Rene Zellweger er i frisk form i sin tredje film om den engelske Bridget. (Foto: Polfoto)
Rene Zellweger er i frisk form i sin tredje film om den engelske Bridget. (Foto: Polfoto)

Alt ved det gamle og alligevel ikke

Meget ved Bridget Jones’ Baby er som i de andre film. Bridget er stadig en smule rundforvirret, hun skriver stadig dagbog, laver forsætter for bedre opførsel, bor i den samme lejlighed og er stadig single.

Men så stopper det også her.

Bridgets klassiske læderindbundne dagbog er skiftet ud med en iPad. Hun er blevet producer på en nyhedskanal, og hun har ikke røget i 1.891 dage. Hendes gamle venner har fået børn, og hun hænger for det meste ud med nye bekendtskaber. Hun virker en anelse mere modebevidst, og hun har endelig nået sin idealvægt. Og så er hun blevet 43 år.

Og det klæder Bridget at være blevet ældre. Hun er, trods pinlige optrin, knap så tåkrummende som i sine yngre dage. Hun er hamrende selvstændig og tænker nu på sig selv frem for at gå og sukke efter alle sine lækre mandlige bekendtskaber.

Læs også: Varm op til Bridget Jones’ Baby: 5 ting, du ikke vidste

(Artiklen fortsætter under billedet.)

Bridget Jones
Hvordan fortæller man sin eks, at man måske er gravid med hans barn? (Foto: Universal Pictures)

Vælter sig i lækre mænd

Måske er det Bridgets selvstændighed, der gør, at hun ikke er gået op i det med dating. Hun har i hvert fald ikke fået et dyt i bamsen i noget tid, og det beslutter Bridgets kollega og veninde sig for at lave om på.

De to kvinder tager på festival, hvor Bridget en mørk aften får sneget sig ind i det forkerte telt og ender i armene på den flotte amerikanske rigmand og datingekspert Jack Qwant.

I kan nok godt regne ud, hvordan den situation ender, og næste morgen laver Bridget the walk of shame gennem festivaltågerne, som kun hun kan det.

En lille uge senere møder Bridget ingen anden end Mark Darcy, som hun ikke har været sammen med i ti år. Alligevel tændes flammen mellem de to ekskærester igen for en nat, da Mark fortæller, at han skal skilles fra sin kone. Eftersom filmen hedder Bridget Jones’ Baby, tænker jeg, at I er helt med på, hvad Darcy og Bridget tilbringer natten med at lave.

Har du set: En hyldest til Celeste Barber – Instagrams sjoveste kendisparodist

(Artiklen fortsætter under billedet.)

Bridget Jones
De gamle venner har slået sig ned, men deres sprog er lige så slemt, som det plejer. (Foto: Universal Pictures)

Klassisk filmdilemma

Bridget er ret afklaret med sit one night stand med den flotte amerikaner, og baseret på sine erfaringer er Bridget sikker på, at hun og Mark Darcy har såret hinanden nok og ikke skal genoplive deres forhold. Men da idealvægten begynder at blive til normalvægten, bliver Bridget bekymret og tager endelig en graviditetstest.

Nu er spørgsmålet så bare: Hvem er faren?

Husker du: Så farligt er shapewear for din krop

(Artikel fortsætter under billedet.)

Bridget Jones
Mark Darcy og Jack Qwant slås om at være den bedste far i Bridget Jones Baby. (Foto: Universal Pictures)

Helt klart et kig værd

Bridget Jones’ Baby er et kærlig gensyn med vores alle sammens yndlingsantiheltinde. Det er en mere moden og selvstændig Bridget, men det er rart at se, at bare fordi alderen skyder op med ti år, får man ikke nødvendigvis meget mere styr på sit liv. Det er selvfølgelig lidt trist, men meget genkendeligt, ikke?

Dens format til trods berør Bridget Jones’ Baby alligevel nogle ret store emner. Hvilke forventninger har man til sit liv? Kan man blive mor i en sen alder? Kan man være alenemor? Hvordan er det, når alle vennerne er gift og har børn? Hvordan er det at være i midten af sit liv og se unge, afskyelige fruentimmere blive ens chefer? Kan man finde en algoritme på kærlighed? Det og mange andre ting, som kvinder går og tænker over af og til, bokser Bridget også med.

Bridget Jones er lidt ligesom en god veninde, du genser efter mange år, kun for at finde ud af, at hun er lige, som hun altid har været. Og vigtigst af alt: Hun er ligesom dig.

Bridget Jones’ Baby er den efterfølger, vi har ventet på siden 2001. Så tag dine veninder, venner, mor og søster under armen, og grin, græd og føl med Bridget på hendes nye eventyr.

Læs også: Breakups er svære – men du kommer over det

Smugkig på Bridget Jones’ Baby i de to klip her:

Medvirkende: Rene Zellweger, Colin Firth, Patrick Dempsey, Emma Thompson, Sarah Soleman, Gemma Jones og Jim Broadbent.
Instruktion: Sharon Maguire

Premiere: 15. september 2016
Spilletid: Lidt over 2 timer
Censur: Tilladt for alle

· Mere fra samme kategori ·