Læs også:

Close

MY MORNING NEWS: Ballerup-sag linkes til rockergruppen Satudarah og andre nyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores praktikant heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Ballerup-sag linkes til rockergruppen Satudarah

Mandag morgen rykkede politiet og et hold teknikkere ind i en lejlighed i Ballerup-sagen om mulig frihedsberøvelse og mishandling, som Satudarah nu linkes til, skriver TV 2.

– Om der er en mulig forbindelse, vil politiet ikke bekræfte, men vi har erfaret, at der kan være tale om to personer fra rockerklubben Satudarah. Men det er ikke noget politiet endnu vil bekræfte, fortæller TV 2s reporter Brian Lindhoff Frederiksen fra Hedeparken i Ballerup.

Udover selve lejligheden, blev området omkring komplekset og rockergruppens klubhus i Bagsværd også undersøgt mandag. Lejligheden er stadig under opsyn, og politiet vil ikke udtale sig om sagen.

Ballerup Politi
(Foto: Polfoto)

Tortursag mod Danmark koster millioner af skattekroner

Irakeres tortursag mod Danmark har allerede kostet mere end erstatningskravet, oplyser Politiken.

23 irakiske bønder og fiskere kræver en erstatning på 1,4 millioner efter, at danske soldater i 2004 udleverede dem til det irakiske politi, der efter irakernes eget udsagn torturede dem.

Igennem de sidste fem år har forsvarsministeriet forsøgt at undgå, at denne sag skulle nå til en uvildig domstol. I går ændrede ministeriet dog mening efter en kombination af sagens omkostninger, og at Østre Landsret afviste deres påstand om, at sagen er forældet.

– Det er i alle involverede parters interesse, at der snart kan blive sat et punktum for denne sag. Med beslutningen om ikke at kære kendelsen vil domstolene nu få mulighed for at vurdere sagens substans om Danmarks eventuelle erstatningsansvar i forbindelse med deltagelse i Operation Green Desert, skriver forsvarsminister Peter Christensen i en pressemeddelelse i går klokken 21.45.

Dansk soldat i den danske lejr Camp Eden i Basra i Irak.
(Foto: Polfoto)

Frafald på uddannelser koster samfundet millioner

Der kunne spares millioner, hvis flere studerende ikke droppede ud af deres studie, skriver Berlingske.

Af de elever der afsluttede folkeskolen i 2008, har 20 procent af dem stadig ingen ungdomsuddannelse. Syv ud af ti har dog prøvet i gennemsnit to uddannelser, men opgivet undervejs. Den manglende uddannelse kan dog blive et problem senere i livet.

– Vi har en stor restgruppe, der ikke får en ungdomsuddannelse. Det er enormt problematisk både for dem selv og for samfundet, fordi ny teknologi og presset fra Østeuropa gør, at det bliver svært at klare sig uden en uddannelse, fortæller direktøren for Arbejderbevægelsens Erhvervsråd Lars Andersen til Politiken.

Arkiv - Flere og flere studerende føler sig så pressede til at blive færdig med studierne hurtigt, at de søger hjælp hos præster og studenterrådgivere ved landets uddannelsesinstitutioner. Og her frygter man, at mange tabes på gulvet. - Jeg er overbevist om, at vi får en gruppe, som får svært ved at gennemføre, det de vælger, siger studenterpræst ved Århus Universitet Steen Andreassen. De studerende opsøger Studenterrådgivningen, hvis de i tvivl om studie eller oplever stress. Her oplever socialrådgiver Nana Storm, at de studerende er bange for at komme bagud. Af de kommende studerende, som den kommende weekend får optagelsespapirerne dumpende ind ad brevsprækkerne, vil omkring fem ud af hundrede årligt opsøge hjælp. Omkring 5000 søgte hjælp i 2006, og tallet er stigende. /ritzau/(Martin Zakora /Polfoto)
(Foto: Polfoto)

1.400 evakueret i spansk turistområde

1.400 mennesker er blevet evakueret efter at kyststrækningen Costa Blanca er blevet ramt af skovbrande, skriver Ritzau.

I følge lokale redningstjenester har over 320 hektarer jord og flere bygninger måtte lade livet til flammerne. Branden skulle eftersigende være startet flere steder på én gang, hvilket får myndighederne til at mistænke, at den er påsat.

– Dette er miljømæssig terrorisme som, ud over at bringe vores naturarv i fare, er et direkte angreb på folk, siger lederen af den regionale regering i Valencia, Ximo Puig.

Branden er, i følge den lokale redningstjeneste, nu under kontrol og spreder sig ikke længere.

(Foto: Polfoto)
(Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·