Læs også:

Close

6 ting, du bør vide om Lukas Graham (men som du nok ikke ved)

Underholdning  | 

Vi elsker Lukas Graham, og har gravet de sjoveste og vildeste fun facts frem fra gemmerne om ham. Selv dig der er kæmpe Lukas Graham fan, kender sikkert ikke mange af disse

1. Lukas Graham hedder slet ikke Graham

Whaaaat?! Mange af os vidste nok godt, at Lukas Graham også hedder Forchhammer til efternavn, men det er de færreste, der er klar over, at han slet ikke hedder Graham. Graham er hans fars irske efternavn, men Lukas har aldrig selv heddet Graham – det er bare et pseudonym, han går under.

2. De første to videoer bandet lagde på YouTube var et PR-stunt

Bandets første videoer på YouTube blev filmet i bandets øverum, hvor de fulde af energi spillede Drunk In The Morning og Criminal Mind. Herefter blev de signet hos Copenhagen Records, der havde set videoerne, og efter sigende bare måtte have bandet signet hos deres pladeselskab. Men det viste sig slet ikke at være sandt. Bandet var nemlig allerede blevet signet, og det var pladeselskabet selv, der opfordrede drengene til at lægge videoerne op, så de kunne skabe viral opmærksomhed. Den teori må man så sandelig sige holdt stik.

3. Lukas Graham var så udmattet, at der blev aflyst koncerter i både Australien og Asien

Tilbage i august meddelte Lukas Grahams PR-bureau, at bandet aflyste deres koncerter i Australien og Asien, fordi Lukas led af ekstrem udmattelse, efter bandet havde spillet i både USA og Europa i løbet af  foråret og sommeren. I Danmark spillede bandet flere koncerter på sommerens festivaler bl.a. på Tinderbox, hvor MY DAILY SPACE kan skrive under på, at deres performance var en seks-stjernet oplevelse.

Se MY DAILY SPACEs klip fra koncerten her

4. Lukas Graham har lagt stemme til flere Disney film

Det er ikke kun som Grunk i filmene og julekalenderen om Krummerne, at Lukas har udfoldet sine skuespiltalenter. Både i Toy Story 2 og 3, samt i Løvernes Konge 3, er det Lukas, der er blandt det danske dubbingcast. I Toy Story 2 og 3 er det drengen Anders, hvis legetøj vækkes til live Lukas lægger stemme til, mens han i Løvernes Konge 3 lægger stemme ingen ringere end Simba.

5. Bandet lærte amerikanerne at synge fødselsdagssang på dansk

Under bandets tour i USA tidligere på året lagde de vejen forbi det amerikanske radio program On Air With Ryan Seacrest. På netop den dag de gæstede studiet havde Ryan Seacrests medvært Sisanie fødselsdag. Drengene bad derfor Sisanie vælge tre instrumenter, hvorefter de, til stor morskab for de amerikanske værter, begyndte at synge “Sisanie har fødselsdag, og det har hun jo, og det er i dag, Sisanie har fødselsdag…”.

6. Kvinden på forsiden af begge albums er den svenske skuespillerinde Anita Ekberg

Mange troede nok, at den nøgne kvinde på forsiden af bandets to albums er fiktiv. Det viser sig faktisk, at være den svenske skuespiller Antia Ekberg, der bl.a. er kendt fra filmen La Dolce Vita. Kunsteren Lars Helweg, der har malet billedet, lod sig inspirere af et gammelt Playboy, som Ekberg er fotograferet til. Maleriet hænger på en af Lukas’ stamcafeer, Cafe Wilders, og da han for mange år siden så det, forelskede han sig så meget i billedet, at det blev coveret på hans albums.

· Mere fra samme kategori ·