Læs også:

Close
Capdeformentor_2b mallorca

6 skjulte steder, du skal se på Mallorca

Katrine Berner er en 19-årig modeblogger, som deler ud af sine bedste modetips hver uge på MY DAILY SPACE, på bloggen www.katrineberner.dk. og på hendes Instagram @katrineberner.

Mallorca er andet end all inclusive-hoteller og badebyer, hvor der bliver snakket mere tysk og engelsk end spansk. Blogger Katrine Berner guider dig til de bedste spots på middelhavsøen

Mallorca er en meget forskelligartet ø. Det opdagede jeg specielt på min første tur dertil i efteråret 2015. Eftersom min familie og jeg ikke havde besøgt øen før og ikke havde gjort vores research, havnede vi i nogle af de mest turistede områder vest for hovedbyen Palma. Det kan bestemt ikke anbefales. Da øen ikke er så stor, kan man dog hurtigt slippe væk fra disse områder, hvis man har lejet bil.

Resten af øen byder på smuk natur, dejlige strande med azurblåt vand og hyggelige små byer i bjergene. Denne sommer var vi derfor lidt klogere og bosatte os i henholdsvis Pollenca og Deià, som ligger i den smukke Tramuntana-bjergkæde. Og det kan klart anbefales. Herunder kan du læse mere om mine favoritsteder på øen.

 

Cap de Formentor

Capdeformentor_2b

Cap de Formentor er et vanvittigt smukt udsigtspunkt fra den nordligste spids på øen. Herfra kan man i klart vejr se til øen Menorca, som er en mindre ø i øgruppen Balearerne. Turen derud tager cirka 40 minutter fra det centrale Pollenca i bil. Selve turen derud er enormt flot, men kræver dog lidt erfaring med bjergkørsel.

Det kan anbefales at tage derud tidligt om morgenen (vi var derude klokken 8), da du her har hele det smukke udsyn for dig selv (på nær et par enkelte cykelryttere og så alle bjerggederne).

 

Cala en Gossalba

Calaengossalba_2

Dette er en af de smukkeste strande, jeg nogensinde har besøgt. Stranden, som hovedsageligt består af sten, ligger meget øde og kræver en gåtur gennem terrænet på cirka 1,5 km (tager omkring 30 minutter). Der er næsten ingen mennesker, men der er også her en masse nysgerrige geder. Hvis du kan lide at snorkle, er dette det perfekte sted at gøre det.

 

Cala Formentor

Calaformentor_2

Dette er en af de mere velbesøgte strande og med god grund. Vandet er turkisblåt, og stranden består hovedsageligt af sand og er omkranset af pinjetræer. På en eftermiddag i højsæsonen er denne strand som et fluepapir, men hvis du kommer lidt tidligt på formiddagen, er der noget mere plads at udfolde sig på. Desuden kan der være noget trafik til og fra stranden midt på dagen.

 

Fornalutx – Mallorcas smukkeste by

Fornalutx_3_2

Fornalutx_2_2

Mange turister kender til byen Sóller og Port de Sóller, men hvad mange ikke ved er, at der gemmer sig en endnu hyggeligere perle lidt længere oppe i bjergene. Byen er kendt for sine mange trapper og blomster, og jeg var ikke i tvivl efter at have besøgt byen. Dette er den smukkeste by på Mallorca!

Der er enormt stille og fredfyldt, og der er ikke noget bedre end at gå en tur gennem byens smalle gader og drømme om at flytte ind i et af de små hyggelige byhuse. Jeg drømmer stadig …

 

Palma de Mallorca

Palma_collage_2

Palma de Mallorca har følelsen af storby, men samtidigt har den kun omtrent 400.000 indbyggere. Det pulserende byliv findes særligt om sommeren, da byen her er overrendt af turister. Dog er det kun omkring boulevarden Passeig des Born og katedralen, at det er virkelig slemt. Man kan sagtens finde små åndehuller lidt længere fra centrum, som den hyggelige café La Molienda på Carrer del Bisbe Campins. Hvis man hovedsageligt flyver til Mallorca for at besøge Palma, kan det anbefales at rejse dertil i efteråret, da der her er langt færre turister.

 

Valldemossa

Valdemossa_2

En is er godt – flere endnu bedre.

Valldemossa var bestemt også et af højdepunkterne på vores tur. Den smukke bjergby er en populær turistattraktion, men den har samtidigt bevaret sin sjæl og charme. Der er masser af gode spisemuligheder i byen, og de har skam også et af de bedste ishuse (jeg taler her af erfaring, da jeg har prøvet samtlige ishuse på hele vestkysten). Valldemossa er også en ideel by at bo i, da der kun er cirka 15 kilometer til Palma herfra.

 

Som I sikkert kan fornemme, er jeg blevet vild med Mallorca. Og det er ikke sidste gang, jeg tager dertil.

 

snapchat.com/add/mydailyspace

· Mere fra samme kategori ·