Læs også:

Close

MY EVENING NEWS: Uffe Elbæk opfordrer til ungdomsoprør og andre aftennyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste aftennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Uffe Elbæk opfordrer til ungdomsoprør

Kritikken har haglet ned over regeringen efter den fremlagde sin 2025-plan. Alternativets politiske leder Uffe Elbæk mener nu, at der skal ske et nyt ungdomsoprør mod regeringens ændringsplaner ved SU’en. Det skriver TV2.

– Det er et løftebrud af dimensioner. Fordi Lars Løkke før sidste valg sagde, at det aldrig kunne komme på tale at skære i SU’en. Og nu hører vi så, at det i den grad er kommet på tale, siger Uffe Elbæk til TV 2 og fortsætter:

– I Alternativet ser vi på hele den her problematik i et meget større perspektiv. Hvad er det for nogle uddannelser, vi vil have, og hvem skal have mulighed for at gå på dem? Det er også derfor jeg siger til de unge: Se nu for pokker at få startet det ungdomsoprør. Vi venter på jer, og os gamle skal nok stå ude på sidelinjen og heppe.

Uffe Elbæk ser en naturlig stigning i udgifter til SU, da der også er flere unge, der opfordres til at uddanne sig.

SU-lån skal udgøre halvdelen af den samlede SU. Til gengæld får de studerende mulighed for at låne flere penge, og regeringen vil hæve det skattefrie beløb, som studerende kan tjene ved siden af SU’en. Det skal træde i kraft i 2019.

Uffe Elbæk opfordrer til ungdomsoprør. (Foto: Polfoto)
Uffe Elbæk opfordrer til ungdomsoprør. (Foto: Polfoto)

Vestager giver Apple et skattesmæk

Margrethe Vestager har svunget EU-pisken over gadget-giganten, efter det har vist sig, at Apple har betalt ned til 0,005 procent i irsk skat på salg til hele EU. Det går ikke, og nu skal Apple skal betale næsten 100 milliarder kroner ekstra i irske skatter. Det skriver Politiken.

– Kommissionens undersøgelse viser, at Irland gav ulovlige skattefordele til Apple, som gjorde det muligt at betale væsentlig mindre i skat end andre virksomheder igennem mange år. Denne særbehandling har tilladt Apple at betale en effektiv selskabsskat på 1 procent på sit overskud i Europa i 2003, som faldt til 0,005 procent i 2014, siger Margrethe Vestager.

Siden 1991 har selskabet via sit irske hovedsæde betalt så lidt skat, at det er ulovlig statstøtte. Irland skal nu opkræve alle ubetalte skatter i Irland fra Apple fra årene 2003 til 2014. Det beløb løber op i 13 milliarder euro (næsten 100 milliarder kroner) plus renter, lyder det i kommissionens afgørelse.

Vestager giver Apple en skattesmæk. (Foto: Polfoto)
Vestager giver Apple en skattesmæk. (Foto: Polfoto)

Ulrik Wilbek stopper i dansk håndbold efter selvskabt drama

Wilbek har nu definitivt forladt dansk håndbold, efter han sagde sin stilling som sportschef i Dansk Håndbold Forbund op tirsdag. Det skriver TV2.

Opsigelsen kommer, efter det er kommet frem, at Ulrik Wilbek holdt møde med udvalgte landsholdspillere under OL, hvor han diskuterede landstræner Gudmundur Gudmundssons arbejde. Her har opsigelse af landstræneren også været på tale.

Kritikken skulle angiveligt gå på, at det danske herrelandshold endnu ikke havde vundet nogle slutrunder med Gudmundsson ved roret. Men så vandt Danmark guld ved OL. Alligevel gentog Wilbek muligheden for fyring, som spillerne igen afviste.

Wilbek har efterfølgende afvist, at en fyring af landstræneren blev italesat, men han har alligevel valgt at sige op på grund af uroen efter OL. Nu vil han stille op som Venstres spidskandidat til borgmesterposten i Viborg Kommune.

Ulrik Wilbek stopper i dansk håndbold efter selvskabt drama. Foto: Polfoto)
Ulrik Wilbek stopper i dansk håndbold efter selvskabt drama. (Foto: Polfoto)

Jorden får sin første menneskeskabte tidsalder

Menneskets påvirkning og indgriben i jordens økosystemer er nu så markant, at eksperter ikke længere mener, at man kan ignorere det epokemæssigt.

Derfor er det nok kun et spørgsmål om tid, før planeten får en tidsalder, hvor det er menneskeheden og ikke geologiske ændringer, der definerer epoken. Det skriver DR.

Global opvarmning, vandstigning i havene, forurening, spredning af dyrearter og radioaktive partikler er alle med til at bidrage til skabelsen af den nye tidsalder.

Vores nuværende tidsepoke Holocæn begyndte for cirka 11.700 år siden. Nu skal forskerne finde ud af, hvilken begivenhed, der skal markere den næste tidsalder, Antropocæn. Den endelige beslutning ventes at blive truffet senere i år.

Tidligere har arbejdsgruppen foreslået atomprøvesprængningerne fra 1940’erne til start 1960’erne som markør til overgangen fra naturskabt geologisk tidsalder til en menneskeskabt tidsalder for Jorden.

Jorden får sin første menneskeskabte tidsalder. Dette sker efter menneskets indblanding i jordens økosystemer er meget klar ved blandt andet atomprøvesprængninger og forurening. Her en amerikansk prøvesprængning fra 1946. (Foto: Polfoto)
Jorden får sin første menneskeskabte tidsalder. Dettsker efter menneskets indblanding i jordens økosystemer er meget klar ved blandt andet atomprøvesprængninger og forurening. Her en amerikansk prøvesprængning fra 1946. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·