Læs også:

Close

MY EVENING NEWS: Uenighed om internettets 25 års fødselsdag og andre aftennyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste aftennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Internettet fylder ikke 25 år i dag

Hvis du har en profil på et socialt medie, har du nok prøvet at modtage lykønskninger på din fødselsdag. Det har flere også gjort i anledning af internettets 25 års fødselsdag. Der er bare ét problem. Det er ikke internettet, der fylder 25, men derimod World Wide Web (WWW).

Har du ønsket internettet tilykke med det kvarte århundrede, er du ikke den eneste, for flere har fejlagtigt ønsket internettet tillykke i dag. Det skriver Politiken.

Flere blander internettet og WWW sammen. Men det er helt forkert, for de to ting er vidt forskellige. For ganske rigtigt fylder WWW år i dag (teknisk set fyldte det år den 6. august, men virkede først rigtigt den 23. august 1991), men WWW er ikke internettet. WWW er en teknologi, der kører på internettet, og gør det muligt at bygge sine egne websteder – for eksempel mydailyspace.dk. Men WWW er ikke internettet.

Internettet derimod er en ældre dame, der kom online den 29. oktober 1969 i forskningsnetværket ARPANET, der frem til slut firserne primært blev brugt af forskere, statsansatte og studerende, indtil man besluttede at åbne internettet for offentligheden i 1988.

Internettet fylder ikke 25 år i dag. Til gengæld så en computer nogenlunde sådan her ud, dengang internettet blev gjort offentligt i slutningen af firserne. (Foto: Polfoto)
Internettet fylder ikke 25 år i dag. Til gengæld så en computer nogenlunde sådan her ud, dengang internettet blev gjort offentligt i slutningen af firserne. (Foto: Polfoto)

Pokémon Go er ikke lige så spændende mere

Er du træt af at fange Bulbasaur, Squirtle og Charmeleon og alle de andre Pokémons (for eksempel de forbandede Pidgeys, landet åbenbart vrimler med), er du ikke den eneste. Interessen for det ellers så populære spil Pokémon Go er begyndt at falde. Det skriver Ritzau.

Antallet af brugere, der går ind på appen dagligt, er faldet med 35 procent, og mængden af daglige downloads er faldet med 70 procent.

Da Pokémon Go toppede i brugerantal i juli spillede 45 millioner mennesker over hele verden med, hver eneste dag. Men det tal er nu faldet til 30 millioner.

Pokémon Go falder i popularitet. (Foto: Polfoto)
Pokémon Go falder i popularitet. (Foto: Polfoto)

Stenkast fra motorvejsbro: Fagforening udlover stor dusør

Fagforeningen Business Danmark udlover en dusør på 50.000 kroner til personer, der kan kommer med informationer, der senere kan føre til en domsfældelse i sagen fra den fynske motorvej, hvor en ung mor har mistet livet, efter en stor betonsten blev kastet ned på vejen fra broen på Langesøvej. Det skriver Ekstra Bladet.

Fagforeningen tilbyder blandt andet dusøren, fordi mange af deres medlemmer ligger flere timer på motorvejene i løbet af deres arbejdsdage.

– Det har vidtrækkende konsekvenser, hvis vi ikke gør noget ved det her, og det her hverken kan eller skal vi tolerere som samfund – at nogen forsøger at lave død og ødelæggelse ved at smide sten og andet ud over broerne, siger Jens Neustrup Simonsen, landsformand i Business Danmark.

– Jeg ved godt, at det med dusør er lige på kanten af, hvad der er ret og rimeligt i et samfund som det danske. Men omvendt har vi også alle sammen en retfærdighedsfølelse, der gør, at vi ikke vil finde os i nogle ting, som er helt urimelige. Og den her går langt ud over grænsen for, hvad der er rimeligt at gøre. Det her er ikke bare drengestreger. Det er at slå folk ihjel, siger han.

kampesten, betonsten,
En kvinde er død efter en betonsten som denne, er blevet smidt ud fra en bro og ned på den fynske motorvej. (Foto: Polfoto)

 

https://www.instagram.com/mydailyspace/

· Mere fra samme kategori ·