Læs også:

Close
hjemmekontor

Ekspertens hemmelige tips: Indret hjemmekontor på budget

Bolig  | 

Selv på et stramt budget kan du nemt og hurtigt indrette dit eget, personlige hjemmekontor i din lejlighed. Få Anne-Mette Fiils bedste tricks

Sanne Kragelund, houzz.dk

– Et hjemmekontor skal være en lille oase, hvor man har lyst til at være og opholde sig i længere tid med en kop kaffe, og hvor man kan hygge sig med arbejdsopgaverne, siger indretningsarkitekten, Anne-Mette Fiil.

Hun afslører her sine hemmelige tricks og giver gode råd til alle dele af indretningsprocessen. Løsningerne kan nemlig både være enkle og ligetil – og de behøver slet ikke sprænge dit budget.

 

Agence d

Inden du går i gang: 

Det er altafgørende, at du gør dig nogle overvejelser, inden du går i gang med selve indretningen af dit hjemmekontor. Hvor meget bordplads skal du bruge, og er det et must med nogle gode opbevaringsløsninger? Kort sagt – hvad er dine behov?

Oftest bliver et hjemmekontor hurtigt et praktisk opbevaringsrum, hvor de udefinerbare ting som støvsugeren, strygebrættet, motionscyklen og meget andet får plads.

– Skriv prioriteterne ned, og begynd herefter at rydde op i rummet, og start på en frisk. Mal eventuelt væggene, hvis de trænger, foreslår Anne-Mette Fiil.

 

Farm Lane

Husk at tænke funktioner til hjemmekontoret

Skal hjemmekontoret have flere forskellige funktioner, så tænk det ind fra starten. Måske skal du også have plads til symaskinen, modelbyggeriet eller en helt tredje hobby.

Anne-Mette råder til, at du overvejer følgende for at kunne indrette det perfekte hjemmekontor på budget:

·       Udnyt pladsen optimalt.

·       Køb et godt skrive-/arbejdsbord i den rigtige højde, og få eventuelt bordpladen skåret til og monteret på væggen.

·       Investér i en ordentlig skrivebordsstol. Her kan du med fordel købe en stol, der er særlig ergonomisk og beregnet til skrivebordsarbejde. Dog kan sådanne stole være temmelig dyre, så led eventuelt efter en brugt variant på internetauktioner eller DBA, der ofte har mange brugte, men gode stole til salg til rimelige penge.

 

Scandinave Bureau à Domicile

De lyse farver i fokus

– Desuden er det vigtigt at holde sig til enkle farver, fortæller Anne-Mette. Hun foretrækker at indrette sin egen, personlige arbejdsplads med nuancer fra den sorte, hvide og grå farveskala.

– De mere dominerende farver kan herefter tilføjes på en enkelt væg eller i boligtilbehøret. Men husk, at hverken væg eller tilbehør må blive for mørkt, da det nemt kan virke for dystert på mørke vinterdage, tilføjer Anne-Mette, der for i alt verden synes, at et kontor skal indrettes lyst og indbydende, specielt hvis kvadratmeterne er få.

 

NORDISCHE KLARHEIT & KREATIVITÄT

Det kræver få ting

Det kræver ikke nødvendigvis masser af møbler eller mange penge at indrette et funktionelt hjemmekontor.

– Alt, du behøver, er sådan set et bord, en stol, et par hylder til opbevaring og en god grundbelysning, siger Anne-Mette. Samtidig er det vigtigt, at du finder en hylde med den helt rigtige bredde, hvis der skal være plads til en printer. På den måde undgår du, at printeren bare havner på gulvet eller optager plads et unødvendigt sted i rummet.

 

Houzz Tours Maja - Nur Design

Lige det ekstra touch

Hvis du ønsker at tilføje et par ekstra elementer, er der et hav af muligheder at vælge imellem.

– Du kan for eksempel overveje at tapetsere eller male en enkelt væg i en kontrastfarve for at give karakter til dit nye kontor, siger Anne-Mette.

– Igen skal du passe på, at du ikke forelsker dig i en alt for mørk og markant farve – med mindre din øvrige indretning er meget lys.

På billedet her har man for eksempel dekoreret en enkelt væg med den japanske, rustikke og dekorative spartelteknik fra KABE Copenhagen. Her giver det mørke univers både elegance og et maskulint udtryk til den lille arbejdsplads.

– Alternativt kan du tilføje et ikonisk, designmøbel – for eksempelvis en spændende lænestol, hvis der er plads og penge til det, siger Anne-Mette.

 

Home Workspace Refresh

Gør plads til de gode ideer – pegboard og tavlelak

Sørg for at få skabt en god base for dine gode ideer og tanker – og en plads til fine og dekorative billeder.

– Udvælg en væg til lækre plakater, sort-hvid fotokunst eller et element, som er relevant for netop dit arbejde, råder Anne-Mette, der mener, at væggen alternativt bare kan bruges til ren inspiration i hverdagen. Brug eventuelt en ganske almindelig opslagstavle eller et pegboard.

– Hvis kontoret er bygget op omkring enkle og stramme linjer, kan man sagtens gå amok, når der skal hænges ting op på væggene, siger Anne-Mette.

Her er et pegboard oplagt til souvenirs fra rejser eller til personlige fund.

– Det vil huske dig på de gode ferier og oplevelser, du har haft, og de er fantastiske at blive mindet om på de sene arbejdstimer en mørk aften, siger Anne-Mette.

 

Home Workspace Refresh

 

– Som alternativ kan du også male en væg med tavlelak og bruge den til at skrive dine ideer, huskesedler eller kommentarer på, siger Anne-Mette og tilføjer

– Lav den eventuelt magnetisk, så du kan kombinere dine notater med diverse udklip.

Rum i grått

Prioritér en god belysning

På et optimalt hjemmekontor er belysningen både god og velovervejet.

– Sørg først og fremmest for, at rummet får “fuldt blus” ved for eksempel at sætte et industrispot op med to lamper i loftet. Det vil altid kunne give dig et flot og godt lys at arbejde ved, siger Anne-Mette.

På den måde kan du også nemmere se, hvad du har stående på hylderne.

– Men husk at få en lysdæmper installeret, så lyset altid kan justeres, siger Anne-Mette, der også mener, at det er en fordel at købe en bordlampe, der både kan skabe hyggelig stemning og fokuseret lys på arbejdsopgaverne.

– Hvis du vælger at bruge lidt ekstra penge på en rigtig god skrivebordslampe af god kvalitet, kan du næsten være sikker på, at den følger dig resten af livet, siger Anne-Mette.

Home office with wall-mounted long desk and lamps from Bestlite. Copenhagen Pent

 

Portfolio

Udnyt pladsen

– Har du et meget lille rum, kan du med fordel sætte hylderne helt oppe under loftet. Sæt eventuelt lys under hylderne, som oplyser både væg og billeder. En mulighed er at købe IKEAs hylder og IKEAs Bjarnum-hylder, hvor hyldeknægtene bare skydes’ ind, og på den måde virker løsningen ikke så dominerende, siger Anne Mette.

Hun råder også til at sætte hylder op i hele væggens længde, hvilket får dit nye hjemmekontor til at se større ud.

TIP: Har du en masse forskellige mapper i flere forskellige farver, så skab balance ved at skifte dem ud til mapper i én bestemt farve.

Stray Leaf House

 

Anne-Mettes bedste DIY-løsning til hjemmekontoret: 

Lad en speciallavet bordplade hænge langs hele væggen, og udnyt kvadratmetrene:

  • Få skåret en plade i de rigtige mål hos din lokale trælast i MDF, laminat eller af en billig køkkenbordplade.
  • Sæt lægter på hele bagvæggen og på siderne, som pladen kan hvile på.
  • Mal den i en passende farve – eller lad den fremstå rå og rustik – men husk at grunde den først. Hvis der er knaster, så giv den knastelak.
  • Bor huller i pladen til kabler og ledninger fra din computer og dine bordlamper. Hvis du har placeret bordpladen over en radiator, som måske sidder under vindueskarmen, så sørg for at lave små huller i pladen, så varmen kan slippe ud.
  • Sæt en stikdåse op under pladen, så der ikke ligger ledninger på gulvet.
Portfolio

 

snapchat.com/add/mydailyspace

· Mere fra samme kategori ·