Læs også:

Close

MY MORNING NEWS: Terrorramt band i Danmark i aften og andre morgennyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste morgennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Terrorramt band i Danmark – sikkerhed øget til koncert

Eagles of Death Metal giver i aften koncert i Amager Bio. Sikkerheden er skærpet forud for koncerten. Det skriver Ritzau.

Bandet spillede på Bataclan den 13. november 2015, da klubben blev udsat for et voldsomt terrorangreb, hvor 90 mennesker mistede livet, da en terrorgruppe trængte ind og skød omkring sig. Angrebet på Bataclan var en del af et større angreb mod Paris, hvor 130 mennesker mistede livet.

Bandet er igen på tour, og koncerten i Amager Bio vil både betyde et rørende gensyn med bandets fans, men koncerten vil i høj grad også være præget af ekstra sikkerhed.

I samarbejde med PET har politiet rådgivet spillestedet om sikkerheden, da man mener, at koncerten kan være et muligt terrormål. Dog mener man ikke, at truslen er større mod Amager Bio end andre arrangementer i København.

– Vi har selvfølgelig kigget på, hvad der er sket i Paris og vurderet, hvad der kunne tilskrives selve orkesteret, siger Jens Jespersen fra Københavns Politi.

Rockbandet Eagles of Death Metal spillede, da klubben Bataclan blev angrebet under terrorangrebet i Paris i november 2015. Nu spiller bandet i København. (Foto: Polfoto)
Rockbandet Eagles of Death Metal spillede, da klubben Bataclan blev angrebet under terrorangrebet i Paris i november 2015. Nu spiller bandet i København. (Foto: Polfoto)

Undersøgelse: Danske unge er ikke dygtige nok til fremtidens arbejdsmarked

Fremtidens arbejdsmarked ser noget anderledes ud end det, vi har nu. Og mens lande som Kenya og Tadjikistan uddanner deres unge til at arbejde i den nye virkelighed, sakker danske unge bagud. Det skriver Berlingske.

World Economic Forum (WEF) har undersøgt, hvordan 130 af verdens lande har forberedt sig på de nye udfordringer.

De danske unge i alderen 15 til 24 ligger på en pæn ottendeplads på verdensranglisten. Men det skyldes, at basale krav som gennemført folkeskole og “lære at læse og skrive” er opfyldt.

Derfra bliver resultatet knapt så positivt. For når forskerne kigger på unges færdigheder og sammenligner dem med de kompetencer, der kræves på det fremtidige arbejdsmarked, ender danske unge på 40. plads. Det skyldes, at de uddannes for snævert.

Ifølge Till Leopold, forsker og projektleder ved World Economic Forum, er det en udfordring, som Danmark skal tage meget alvorligt.

– Danmark klarer sig godt samlet set, men netop kompetencerne er vigtige for det kommende arbejdsmarked, siger han til Berlingske.

Ny undersøgelse viser, at danske unge uddannes for snævert til fremtidens arbejdsmarked. (Foto: Polfoto)
Ny undersøgelse viser, at danske unge uddannes for snævert til fremtidens arbejdsmarked. (Foto: Polfoto)

To SAS-fly får bombetrusler på vej til Bruxelles

To SAS-fly har modtaget bombetrusler, da de skulle lande i Bruxelles. Lufthavnen blev sat i alarmberedskab. Det skriver Ritzau.

– Der indkom i løbet af aftenen en trussel mod to SAS-fly, siger SAS’ pressekontakt Cathrine Sandegren til den norske avis Dagbladet.

Begge fly landede uden dramatik og at alle passagerer var i god behold. Ifølge de belgiske myndigheder var truslen falsk.

To SAS-fly fik bombetrusler på vej til Bruxelles. (Foto: Polfoto)
To SAS-fly fik bombetrusler på vej til Bruxelles. (Foto: Polfoto)

En stjerneregn af stjerneskud i aften

Natten til fredag vil himlen lyse op af flere hundrede stjerneskud. Det skyldes, at meteorsværmen Perseiderne rejser forbi Danmark. Det skriver DR.

Midten af august er normalt højsæson for stjerneskud, men i år er chancen særlig stor på grund af meteorsværmen.

– Du kan regne med at opleve over 100 stjerneskud i timen på de steder, hvor der er bedst udsigt. Normalt når Perseiderne passerer Danmark, kan du, hvis du er heldig, opleve det halve, så i år er det ekstra specielt, siger Lars Petersen, leder af planetariet Orion.

Skal du på stjerneskudsjagt, anbefaler Lars Petersen, at du søger væk fra lys og store bygninger.

Meteorsværmen vil være på sit maksimum omkring kl. 02 natten til fredag.

Det vrimler frem med stjerneskud i nat. (Foto: Polfoto)
Det vrimler frem med stjerneskud i nat. (Foto: Polfoto)

 

snapchat.com/add/mydailyspace

· Mere fra samme kategori ·