Læs også:

Close

MY DAILY NEWS: Søn sigtes for drab på sin egen mor og andre nyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores praktikant heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Søn sigtes for drab på sin egen mor

Østjyllands politi sigtede tirsdag en 55-årig mand for at have slået sin 78-årige mor ihjel i, skriver Ritzau.

Han blev anholdt, efter at kvinden blev fundet død i sit hjem i Brabrand ved Aarhus.

Der er indledt en større eftersøgning, da hændelsen, i følge politiet, er mistænkelig. Teknikere og en retsmediciner var på stedet samme dag, og det er endnu ikke oplyst, hvordan kvinden er blevet dræbt.

Manden bliver tirsdag fremstillet i grundlovforhør ved Retten i Aarhus.

– Det er ifølge sigtelsen sket mellem klokken 19 mandag aften og klokken 10 tirsdag morgen, hvor hun bliver fundet, siger politikommissær i afdelingen for personfarlig kriminalitet Helle Edelbo til Ekstra Bladet.

Politi
(Foto: Polfoto)

Det siger de studerende om 2025-planen

Regeringens plan for omlægningen af SU-systemet falder ikke i god jord hos de studerende, skriver Berlingske.

Tirsdag protesterede studerende fra ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser på Christiansborg slotsplads mod det nye udspil omkring SU-systemet, hvor regeringen blandt andet vil omlægge halvdelen af SU’en til et lån. De unge kalder det for generationstyveri.

Berlingske har snakket med formanden for Danske Studerendes Fællesråd, Yasmin Davali, som mener at stramningerne kommer til at betyde, at færre tager en uddannelse, og uddyber:

– Det bliver svært for mange at få det til at hænge sammen økonomisk.

De studerende er ikke de eneste, som er utilfredse. Alternativets formand Uffe Elbæk opfordrer til ungdoms oprør.

Studerende
(Foto: Polfoto)

Russiske hackere truer præsidentvalg

FBI har udsendt advarsel omkring hackerangreb, skriver Politiken.

Der findes stadig ikke beviser for, at der er en alvorlig trussel, til trods for at både staterne Illinois og Arizona allerede har været ramt af hackingangreb.

I Illinois blev oplysningerne på 200.000 vælgere trukket ud af valgsystemet. Arizona valgte at koble sig af internettet, da det efter sigende var lykkedes en russisk hacker at få adgang til systemet.

– FBI gjorde os opmærksom på, at brugeroplysninger var lækket fra en russisk hacker, fortæller Arizonas indenrigsminister, Matt Roberts, til Wall Street Journal.

Dog har det ikke været muligt i nogle af tilfældene for hackerne at manipulere med systemet. Russiske hackere har tidligere skaffet sig adgang til mails fra Det Demokratiske Partis ledelse.

Republican presidential candidate Donald Trump speaks at a campaign rally in Fredericksburg, Va., Saturday, Aug. 20, 2016. (AP Photo/Gerald Herbert)
(Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·