Læs også:

Close
Rekordstor støtte til pride efter Orlando-angreb. (Foto: Polfoto)

MY MORNING NEWS: Rekordstor støtte til pride efter Orlando-angreb og andre nyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste morgennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Rekordstor støtte til pride efter Orlando-angreb

7.092 vil deltage i dette års Pride Parade i København. Det er 1.300 mere end sidste år. Dermed er rekorden sat, for der har aldrig været større støtte.

Ifølge festivalens forperson, Lars Henriksen, er det terrorangrebet på en klub for homoseksuelle i Orlando i USA i juni, hvor 49 mennesker mistede livet, der er skyld i, at så mange i år vil støtte Copenhagen Pride. Det skriver Ritzau.

– Begivenheder som den i Orlando er med til at øge folks bevidsthed om betydningen af at gå ud og vise tilslutning til LGBT-miljøet og menneskerettigheder i det hele taget, siger festivalens forperson.

Rekordstor støtte til pride efter Orlando-angreb. (Foto: Polfoto)
Rekordstor støtte til Pride efter Orlando-angreb. (Foto: Polfoto)

Minister overvejer at privatisere vand og varme – pas på, siger brancheforening

I en hemmelig rapport vurderer konsulenthuset McKinsey, at dansk forsyning af vand og varme kan blive billigere for dig som forbruger, hvis virksomhederne, der leverer dit drikkevand og sørger for varme i radiatoren, udsættes for konkurrence og i flere tilfælde privatiseres.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt er åben for McKinseys anbefalinger. Men brancheforeningerne frygter, at private  investorer vil gøre drikkevand og fjernvarme til genstande for spekulationer på, hvordan man kan tjene penge på dit forbrug af vand og varme.

Minister er åben for forslaget, men brancheforeningen advarer mod at sælge ud. Det skriver Jyllands-Posten.

– Jeg er som minister forbrugernes talsmand. Og når analyser peger på, at der er et stort effektiviseringspotentiale, er det min opgave at se på, hvordan det kan realiseres, siger Lars Chr. Lilleholt.

Det perspektiv deler administrerende direktør i Dansk Fjernvarme ikke.

– Det utrygge ved hele manøvren er, at det ikke er et åbent spil, men foregår under radaren, hvor vi ikke engang kan få lov til at se McKinseys rapport i sin helhed. Vi foretrækker en åben debat om, hvorvidt det er forbrugerne og samfundet, der skal drive disse selskaber, eller om man vil give det hele frit og lade markedet råde, siger Kim Mortensen.

Minister åben for at privatisere vand og varme - Pas på, siger brancheforening. (Foto: Polfoto)
Minister åben for at privatisere vand og varme – pas på, siger brancheforening. (Foto: Polfoto)

Amerikansk mand sigtet for drab på imam

Amerikansk politi har anholdt en mand, som de mener har skudt og dræbt en imam og hans assistent i weekenden. Det skriver Reuters.

Den 35-årige Oscar Morel fra Brooklyn blev anklaget få timer efter, at flere hundrede havde været samlet til de to mænds begravelse.

Den 55-årige Imam Maulama Akonjee og hans assistent 64-årige Thara Uddin blev skudt på klos hold, da de var på vej hjem fra en moské, hvor de havde bedt. De havde begge muslimske klæderagter på.

Drabet har sendt chokbølger gennem muslimske kredse i New York, da mange mener, at drabet er en hadforbrydelse.

Den 35-årige Oscar Morel er sigtet for drab på imam. (Foto: Polfoto)
Den 35-årige Oscar Morel er sigtet for drab på imam. (Foto: Polfoto)

 

snapchat.com/add/mydailyspace

· Mere fra samme kategori ·