Læs også:

Close

Rejseguide: 3 gode spisesteder i Old Town Ibiza

Rose Maria er en 26-årig yoga-junkie, modeblogger og PR-type. Du kan finde Rose Marias blog lige her: http://byrosemaria.com

 

Kan man spise på Ibiza uden at sætte hverken værdigheden eller kreditkortet på højkant? Ja, ja og ja!

For mange er Ibiza synonym med knæklys, abefester og ung druk. Og det er det også, men det er ikke en grund til at flyve i en bue uden om den lille ø syd for Mallorca. Ibiza har de seneste år undergået en hip forvandling, hvor flere boutiquehoteller, eksklusive beach clubs og establissermenter, der tiltrækker verdens velstillede elite, er dukket op som små østersperler.

Samtidig er der også sket en revitalisering af den oprindelige Ibiza-vibe, som er kendetegnet af at være en meget tilbagelænet og økologisk livsstil, og der findes derfor en stor koncentration af veganske rawfood spisesteder med en udpræget hippie-hipster atmosfære, som passer lige ind i tidens bæredygtige trend.

Netop hjemvendt fra “The White Island”, som Ibiza kaldes, og med en kuffert fuld af indtryk fra alt fra house music-raves på Pacha til ekslusive champagnemiddage med fuld krigsmaling, opdagelse gennem den gamle bydel til fods og dage i solen langs Middelhavets turkisblå vand og hvide sand, kommer jeg her tre tips til gode spiseoplevelser, der hverken påkalder sig en spærring af kreditkortet eller sætter værdigheden på kompromis med turistfælder.

Uformel al fresco – La Brasa (Old Town Ibiza)

La Brasa Ibiza Restaurant

Når man træder ind i La Brasa, er det med følelsen af at have fundet en diamant blandt glasskår. La Brasa er en hyggelig, let gemt a fresco restaurant, der folder sig ud i en stor semi-overdækket gårdhave, hvor vinrankerne klatrer viltert omkring, og eksotiske planter hænger ind over mosaikbordene og skaber en helt magisk stemning.

Maden er klassisk belarisk med masser af frisk fisk, lokal grønt og egnstypisk kød på menuen. Vi fik blandt andet makrel-cheviche med råmarinerede grape og jordbær, der var både anderledes og usandsynlig lækker – særligt sammen med den kande hvide sangria, der næsten er obligatorisk på disse kanter. Vi kom kl. 22, hvor folk allerede måtte gå forgæves, og da vi gik derfra omkring klokken 01, kom folk stadig til for at sætte sig til bords.

Det er pæne mennesker, der kommer på La Brasa, men med et uprætentiøs fortegn. Her var familier, par og venner. Unge og gamle. Lokale og heldige turister i en herlig forening, og stemningen var uden sammeligning!

Her finder du La Brasa: Carrer de Pere Sala, 3, Eivissa (Old Town) www.labrasaibiza.com 

Tapas with a side of Old Town charm – Ristorante Il Pavone

Il Pavone Ibiza

Man kan hurtigt fare vild på Ibiza. I turistfælderne forstås. Som på alle andre turistdestinationer er samtlige hovedgader, pladser og havnepromenader plastret til med den ene “familierestaurant” efter den anden, hvor tjenerne hverver forbipasserende på tysk, dansk og engelsk og lokker med internationale klassikere som nachos, pizza, spaghetti, bøf og pomfritter ud fra store billedemenuer. Men det er ikke her, man finder autencitet hverken i form af stemning eller spise.

Om Ristorante Il Pavone falder under kategorien “lokal og autentisk” kan diskuteres, og svaret er sikkert nej, for den italienske restaurant, der ligger i en af Old Towns smalleste gader, der snor sig mellem husene bag marinaen, tiltrækker mange af de turister, der ikke er bange for at bevæge sig lidt væk fra masserne.

Men ikke desto mindre får man en meget “ægte” følelse af at være langt væk hjemmefra, når man sidder bænket ved træbordene, der vipper, i en halvanden meter bred brostensbelagt sidegade, og bliver trakteret med det mest velsmagende udvalg af tapas, vi stødte på i løbet af vores dage på Ibiza. Alt fra pitabrød til humus og oliventapenade er hjemmelavet, deres padron pebre er perfekt grillede med bid, og så er deres carpaccio af presset laks og havbars måske den lækreste fiskeanretning jeg længe har fået.

Her finder du Il Pavone: Carrer Enmig, 22, Eivissa (Old Town) www.ilpavoneibiza.com

 

Veganer Galore i den gamle bydel

Out of Time People Ibiza

Ibiza er (også) kendt for sin store hippiekultur, og der er sågar et helt område i Old Town, der udelukkende servicerer de økologiske flippertyper. Men alle er velkomne, og det kan faktisk være helt forfriskende at give maven en lille pause fra hvidt brød, olivenolie, aioli og sangria til fordel for smagfulde grøntsager og friskpresset juice.

Vi formåede således både at fejre at have besteget fæstningen, der tårner over Ibiza By, til fods i 35 grader med henholdvis en frisk ananas og vandmelonjuice siddende henslængt i fatboys spredt ud over en trappe på caféen S’Escalinata med udsigt over byen og bugten, inden vi bevægede os videre ned i byen og fik frokost på Out Of Time People, der ligner sine veganske artsfæller i menu og indretning: rustik, shabby-chic, lysegrønt og med masser af superfoods.

Vi fik begge dagens salat med pesto og marinerede kikærter, der set i bakspejlet måske ikke var kortets mest sindsoprivende smagseksplosion, for der manglede bestemt ikke muligheder ud i kreative veganerretter – herunder falafel, canelloni, squasghetti et cetera.

Her finder du Out of Time People: c/ Jaime I, 2 | Plaze del Parque, Eivissa (Ibiza Town)

 

Følg desuden med på min Instagramprofil @byrosemaria og på min blog www.byrosemaria.com for flere insidertips til Ibiza! 

snapchat.com/add/mydailyspace

· Mere fra samme kategori ·