Læs også:

Close

MY DAILY NEWS: Regeringens 2025-plan vil gøre halvdelen af SU til lån og andre morgennyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores praktikant heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Regeringen vil gøre halvdelen af SU’en til et lån i 2025-plan

I følge Venstres 2025-plan vil regeringen omlægge SU-systemet, så halvdelen af SU-beløbet bliver et rentefrit lån. Det skriver DR.

Begrundelsen for omlægningen er, at man vil standse det stigende antal udlændinge, som søger uddannelsesstøtte i Danmark.

– Der er derfor behov for at gøre SU-systemet mere modstandsdygtig mod pres udefra og justere SU’en og i stedet bruge nogle af de mange penge aktivt til at styrke vores uddannelser, skriver regeringen i udspillet 2025-planen.

I følge planen skal omlægningen have virkning for dem, som starter uddannelse sommeren 2019.

Studerende
(Foto: Polfoto)

Læs også: Flere kvinder end mænd diagnosticeres med klamydia

6.500 flygtninge og migranter reddet

Mandag blev 6.500 flygtninge og migranter reddet ud for Libyens kyst, skriver nyhedsbureauet AFP. I følge den italienske kystvagt har det været den travleste dag for tjenesten i de seneste år.

På Twitter skriver kystvagten, at kommandocentralen koordinerede 40 redningsaktioner og reddede 6.500 migranter. Blot én dag tidligere blev mere end 1.100 reddet i samme område.

Det samlede antal af flygtninge og migranter, som er nået til Italien i år, ligger på nuværende tidspunkt på 112.500 i følge FNs flygningeagentur. Samme tid sidste år lå tallet på 116.000.

Flygtninge
(Foto: Polfoto)

Bilbrande hærger fortsat

Natten til tirsdag var København igen plaget af bilafbrændinger. I følge Københavns Politi er sammenlagt seks biler blevet sat i brand. Det skriver Ritzau.

Denne gang har hændelserne fundet sted i byens Nordvestkvarter, på Nørrebro og i Lyngby. Episoderne på Nørrebro og i Nordvest er foregået kun to kilometer fra hinanden.

– Vi har to episoder, og begge falder omkring midnat. Der er ikke så langt imellem, så det kan være samme gerningsmand, siger vagtchef ved Københavns Politi Michael Andersen.

Det er første gang i rækken af bilafbrændinger, at der er blevet sat ild til et køretøj i Lyngby.

Der til indtil nu kun blevet anholdt én i forbindelse med afbrændingerne. Torsdag 25. august blev en 21-årig mand varetægtsfængslet i 13 dage, da han mistænkes for at stå bag nogle af brandene.

Bilbrande
(Foto: Polfoto)

Læs også: Nye skønhedsprodukter, der er pengene værd

HF i eSport

Der er godt nyt til alle unge gamere på Fyn. HF & VUC i Odense udbyder nu en HF-uddannelse, hvor computerspil er en del af skoledagen. Det skriver DR.

– Det handler om, hvordan vi får computerspil og IT ind i undervisningen, så der er noget, der tiltaler computerspillerne, fortæller Kim Møller Madsen, HF-underviser, til DR.

Håbet med den nye uddannelse er at få unge, som potentielt ville være droppet ud, til at blive, og underviseren uddyber:

– De kunne måske have større lyst til at tage i skole, hvis der er noget på skoleskemaet, der lugter af computerspil eller noget, der fanger interessen i større grad.

Der findes også lignende tilbud i København og Vejle, som begge har gode erfaringer med konceptet.

Der skulle i dag findes deltagere til det danske landshold i computerspillet Counterstrike. Foto: Jens Panduro/Polfoto
(Foto: Polfoto)

Læs også: Malebøgerne giver mig ro, fordybelse og gør mig kreativ

· Mere fra samme kategori ·