Læs også:

Close

Kritik: Pokémondille slider på københavnsk park – men ikke alle er sure

Nyheder  | 

Det Kongelige Biblioteks Have var lidt af en stille og for mange ukendt oase i den danske hovedstad. Men flere mener nu, at parken lider under det stigende besøgstal, som det meget populære spil Pokémon Go har medført. Det er dog ikke alle, der synes, at udviklingen er negativ

Mobilspillet Pokémon Gos popularitet er nået til helt uanede højder, og det har konsekvenser for spillernes omgivelser.

Et af de allermest populære samlingssteder for Pokémon Go spillere er Det Kongelige Biblioteks Have, der før spillet var en relativt ukendt og stille park, der blev betragtet som en af hovedstadens perler.

Men siden spillet er kommet til Danmark, har det hver dag tiltrukket et utal af Pokémonjægere. Det går hårdt ud over den ellers smukke park, og ikke mindst de gæster, der yndede at bruge den, inden den blev et samlingssted for spillegale danskere. Eksempelvis måtte et bryllup blive flyttet fra parken på grund af de mange spillere.

Artiklen fortsætter under billedet

Pokémondille slider på københavns park - men ikke alle er sure, (Foto: All Over)
Pokémondille slider på københavns park – men ikke alle er sure, (Foto: All Over)

Parken ødelægges

Birgitte Possing, Professor, Dr. Phil., arbejder i Det Kongelige Bibliotek og beskriver i et debatindlæg i Politiken tilstanden som:

– En ustyrlig larm af råb, skrig og urbrøl, afslidte græsplæner, knækkede roser, brækkede grene og flintrende flokke af folk, der løber fredelige fodgængere over ende.

Professoren kan ikke forstå at pokémonjagt er tilladt alle offentlige steder, og udtaler til Lorry:

– Det Kongelige Biblioteks Have er simpelthen en perle, som man er ved at ødelægge. Prøv at lave noget lignende i Torvehallerne. Så skal du se de handlende reagere.

Ikke alle er sure

MY DAILY SPACE har selv været forbi haven for at få bekræftet tilstandene og har snakket med både en Pokémonjæger og en tilfreds cafémedarbejder, som nyder godt af den stigende interesse.

Han kunne blandt andet fortælle, at den eneste politiker, der besøger parken, efter Pokemon Go spillet er blevet populært, er Johanne Smith Nielsen, for hun spiller det også selv.

Se med i videoen her:

Sådan så haven ud, før Pokemon Go kom til verden. (Foto: Tina Dines Appelt).
Sådan så haven ud, før Pokemon Go kom til verden. (Foto: Tina Dines Appelt).

Kilder: TV 2 Lorry, Metroxpress, Politiken.

https://www.facebook.com/mydailyspace

· Mere fra samme kategori ·