Læs også:

Close

Opskrift: Spinatlasagne – vegansk og favorit selv for kødspisere

Søstrene Annika og Winnie står bag den gluten- og mælkefri madblog femmefood.com, som har været deres fælles fritidsbeskæftigelse siden 2013.

Hvad skal du have at spise til aften? Her i huset står den på vegansk spinatlasagne, og vi er ellevilde med den!

Lasagne bliver man bare aldrig træt af, plus den er næsten altid et sikkert hit både for børn og voksne! Denne lasagne er ikke helt som den traditionelle, vi kender med kødsovs, bechamelsauce og ost. Faktisk er den vegansk, og hovedingrediensen er spinat. Spinatlasagnen har vundet vores hjerter og smagsløg, så den er blevet blandt vores favoritter! Vi vil næsten vove at påstå, at den er blevet vores yndlingslasagne 🙂

Det skal du bruge 3 mellemstore gulerødder 125 g sojakød 1 løg (vi brugte rød løg) Lidt olie til stegning 2 ds. hakkede tomater 3 fed hvidløg 1 spsk. oregano 1 bk. champignoner (250 g) 1 ds. kokosmælk 125 g spinat 5 spsk. gærflager Salt og peber 10 glutenfri lasagneplader (se opskrift på lasagneplader her eller 500 g glutenfri skruer
Gærflager

Tilberedning

 1. Start med at indstille ovnen på 200 grader almindelig ovn.
 2. Riv dernæst gulerødderne.
 3. Kom sojakødet i en skål, og overhæld det med kogende vand.
 4. Hak løget, og svits det i en gryde.
 5. Tilsæt sojakødet, hakkede tomater, hvidløg og oregano, skru op for blusset, og rør rundt i sojakødsovsen. Smag eventuelt til med salt og peber.
 6. Skru ned for blusset, og lad sojakødsovsen stå og simre.
 7. Skyl champignonerne, og hak dem i skiver.
 8. Svits dem i en ny gryde med lidt olie.
 9. Tilsæt kokosmælk, spinat og gærflager, og rør rundt. Smag til med salt og peber.
 10. Kom bagepapir i et fad, og kom først et lag sojakødsovs i bunden, læg dernæst et lag lasagneplader eller skruer og til sidst i med spinatsovsen. Drys til sidst et lag gærflager øverst på lasagnen.
 11. Stil lasagnen i ovnen, og bag den i 35-40 min.

Spinatlasagne

· Mere fra samme kategori ·