Læs også:

Close

MY EVENING NEWS: Nyt stenkast fra bro og ned på motorvej og andre nyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste aftennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Nyt stenkast fra motorvejsbro efterforskes

Hillerød-motorvejen er blevet afspærret torsdag eftermiddag efter endnu en episode med sten, der er blevet kastet ned på biler på motorvejen. Det skriver Ekstra Bladet.

– Der er ingen personer, der er kommet til skade, men vi forsøger at finde de genstande, der er kastet med, siger vagtchef Kristian Aaskov fra Københavns Politi.

Det er endnu ikke oplyst, hvornår motorvejen åbner igen.

kampesten, betonsten,
En kvinde er død, efter en betonsten som denne blev smidt ud fra en bro og ned på den fynske motorvej. Det vides endnu ikke, hvilken type sten der er blevet kastet ned på Hillerød-motorvejen. (Foto: Polfoto)

Fransk burkiniforbud skal for højesteret

Flere franske badebyer har udstedt forbud mod at bære den muslimske badedragt burkini på strandene. Årsagen? Man mener, at det vil optænde konflikt på grund af de spændinger, der er opstået mellem muslimske og ikke-muslimske franskmænd efter flere terrorangreb begået af ekstremister.

Forbuddet skete for tre uger siden, hvor Cannes’ borgmester forbød helkropsbadedragter og burkinier fra strandene med den forklaring, at dragten bryder med franske regler om sekularisme. Siden er flere byer fulgt efter, og indtil videre er 10 kvinder blevet stoppet af politiet. Seks forlod stranden, og fire modtog en bøde. Det skriver Reuters.

Ifølge The Huffington Post støttes forbudet af flere franske politikere, blandt andet ministeren for kvinders rettigheder.

Men lige så mange er imod forbudet, som kritiseres for at være islamofobisk og kvindefjendsk, og påpeger, at burkinien ligner en våddragt.

Nu skriver DR, at menneskerettighedsgruppen LHD har appelleret om at få ophævet forbudet ved Statsrådet, der er Frankrigs højeste administrative domstol, som tager stilling til sagen i dag.

Det er ikke første gang, at Frankrig forbyder særlige religiøse beklædningsgenstande. I 2011 gjorde Frankrig – som det første europæiske land – det forbudt at bære burka og niqab.

Læs mere: MY EVENING NEWS: Ung gymnast skriver historie, Løkke vil investere i sikkerhed … og andre nyheder

Cannes forbyder burkinier og heldragter på strande. (Foto: Polfoto)
Cannes forbyder burkinier og heldragter på strande. (Foto: Polfoto)

21-årig mand sigtet for 10 bilbrande i København

Torsdag eftermiddag blev en 21-årig mand fremstillet i grundlovsforhør, fordi han er sigtet for at have sat ild til 10 biler i København og yderligere 23 biler uden for hovedstaden.

Det er især gået ud over biler på Christianshavn og Amager.

Manden er sigtet efter straffelovens paragraf 181, der kan give op til seks år i fængsel. Pressen blev sendt uden for døren, da anklageren krævede dørlukning af hensyn til den videre efterforskning og eventuelle andre gerningsmænd.

Det er overvågningsbilleder, der har ledt Københavns Politi kom på sporet af den unge mand.

Læs mere om sagen her: MY MORNING NEWS: OL 2016 slutter med salsa, Super Mario og guld til Danmark

Og her: MY MORNING NEWS: Rocklegende stiller op til præsidentvalg og andre nyheder

I to dage er biler blevet brændt af i København. Her stod der engang en bil. Det eneste, der er tilbage nu er bilens batteri. (Foto: Polfoto)
I to dage er biler blevet brændt af i København. Her stod der engang en bil. Det eneste, der er tilbage nu, er bilens batteri. (Foto: Polfoto)

Millionbøde, tårer og betinget dom: Se og Hør-sagen er i gang

Retssagen om Danmarks største medieskandale gik i gang i dag. Den tidligere nyhedschef Lise Bondesen og den tidligere redaktionschef Kim Bretov har begge tilstået at have været indblandet i ulovlig brug af kreditkortoplysninger til historier til Se og Hør. Det skriver Berlingske.

De er blevet idømt seks måneders betinget fængsel. Retten lagde især vægt på krænkelsernes alvor, som blandt andet handler om systematisk hacking og bestikkelse.

Det betyder, at to ud af otte tiltalte har erklæret sig skyldige. Derudover har Aller Media tilstået og er blevet idømt en bøde på 10 millioner kroner.

De seks resterende tiltalte nægter sig skyldige, herunder Henrik Qvortrup og tys-tys-kilden.

Resten af sagen går i gang den 9. september.

Se og Hør-sagen sendte chokbølger gennem Danmark, da det kom frem, at mediet havde betalt en medarbejder i PBS for at komme med dankortoplysninger på kendte. (Foto: Polfoto)
Se og Hør-sagen sendte chokbølger gennem Danmark, da det kom frem, at mediet havde betalt en medarbejder i PBS for at komme med dankortoplysninger på kendte. (Foto: Polfoto)

https://www.facebook.com/mydailyspace

· Mere fra samme kategori ·