Læs også:

Close
Unge vil ikke anmelde overgreb

MY EVENING NEWS: Unge tøver med at anmelde overgreb og andre nyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste aftennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Unge tøver med at anmelde seksuelle overgreb uden fysiske beviser

En ny rapport viser, at mange unge mener, at de skal have fysiske beviser, før et seksuelt angreb kan anmeldes. Det skriver Ritzau.

Ifølge rapporten fra Statens Institut for Folkesundhed, er de unge i tvivl om, hvorvidt de har været udsat for overgreb, og det gælder især ved voldtægt.

Derudover er der skam forbundet med at blive udsat for overgreb.

– De mener, at der er nogle sociale forventninger til, hvordan man skal opføre sig for ikke at blive udsat for overgreb. Som for eksempel ikke at sende nøgenbilleder af sig selv eller sørge for ikke at drikke for meget alkohol. Og hvis de så ikke har handlet på den måde, så føler de ikke, at de er berettiget til at anmelde overgrebet, fortæller Katrine Bindesbøl Holm Johansen, ph.d.-studerende ved Statens Institut for Folkesundhed, SDU, som står bag rapporten.

Især frygten for ikke at blive taget seriøst af politiet fylder i de unges overvejelser om at melde overgreb.

– De unge siger, at de har et ønske om, at de bliver anerkendt, hvis de henvender sig til politiet. Det er deres forestillinger, baseret på andres erfaringer og historier i medierne, at man ikke altid bliver taget seriøst. Det får dem til at tvivle på, om det overhovedet er værd at anmelde overgrebet, siger Katrine Bindesbøl Holm Johansen.

/ritzau/

Unge vil ikke anmelde overgreb
Unge tøver med at anmelde overgreb. De mener, at der skal være fysiske beviser og frygter ikk at blive taget seriøst af politiet. (Foto: Polfoto)

Civilbetjent fik bank af par, han forsøgte at anholde

En 18-årig kvinde og 21-årig mand overfaldt en civilbetjent, da han forsøgte at anholde dem på Christiania. Det skriver TV2.

Civilbetjenten forsøgte at anholde én af de to personer i kæresteparret, da han ville sigte dem for at overtræde loven om euforiserende stoffer. Men da betjenten forsøgte at anholde parret blev han slået af manden og sparket af kvinden. Personer på stedet filmede optrinet og råbte efter betjenten.

– Mens kollegaen ligger ned og forsøger at fastholde dem, bliver han sparket i hovedet af den unge kvinde. Flere folk omkring dem begynder at filme, og der bliver råbt en del ubehageligheder – “lortepanser” og den slags. Der er også en af dem, der filmer, som siger: “Nu har vi video af den der fucking panser”, siger Steffen Thanning Steffensen, politikommissær ved Københavns Politi.

TV2

politi, christinia
En civilbetjent blev overfaldet, da han forsøgte at anholde et par på Christiania. (Foto: Polfoto)

Zika-virus udløser gratis mulighed til gravide for at ombooke fly

Efter et muligt fund af zika-virus – en virus, der kan give alvorlige misdannelser i hjernen på fostre – advares gravide mod at rejse til Florida.

Nu tilbyder både Norwegian og SAS at ombooke billetter gratis til gravide og i SAS’ tilfælde de gravides rejsefæller, der ikke længere vil rejse til Florida. Det skriver Ritzau.

Zika-virussen er blevet meget kendt i forbindelse med OL i Rio, da det er kommet frem, at en lang række brasilianske babyer er født med hjerneskader og deformiteter på grund af virussen.

Det ser nu ud til, at den myggebårne virus er kommet til et specifik område af Miami, Florida i USA.

/ritzau/

Zika udbrud i Miami får SAS og Norwegian til at tilbyde grats ombookning af rejser til gravide, der ikke vil risikere smitte ved at rejse til USA. (Foto: Polfoto)
Zika-udbrud i Miami får SAS og Norwegian til at tilbyde gratis ombooking af rejser til gravide, der ikke vil risikere smitte ved at rejse til USA. (Foto: Polfoto)

snapchat.com/add/mydailyspace

· Mere fra samme kategori ·