Læs også:

Close

MY EVENING NEWS: Rejsekort A/S deler dine data ved en fejl og andre nyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores praktikant heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste aftennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Private oplysninger har ligget frit på nettet

Rejsekortsbrugeres personlige data har ligget frit tilgængeligt på internettet i over en måned. Dette skyldes en fejl i forbindelse med en softwareopdatering, skriver Ritzau.

Fejlen har gjort det muligt at kunne se kundernes navne og adresser, også selv om de er hemmelige i cpr-registret, samt en række fakturaoplysninger.

– Der er ingen kunder, hvis data på nogen måde er blevet brugt af andre. Hvis nogen havde gjort det, ville de kun kunne se, hvornår en kunde har tanket op samt navn og adresse. Det kan man også se i en telefonbog, fortæller direktøren i Rejsekort A/S, Bjørn Wahlsten.

Det er dog den slags fejl, som er svære at rette op på.

– Det er svært at få tandpasta tilbage i tuben. Når det først er ude, så havner det hurtigt i afledte databaser, siger internetaktivist Christian Panton til Version2.

Rejsekort
(Foto: Polfoto)

Træstamme smidt ud fra motorvejsbro

Ekstra Bladet kan her til morgen berette, at Kenneth Faaborg Schrøder på 46 natten til torsdag blev ramt af en træstamme på motorvejen på vej hjem fra arbejde.

Træstammen blev smidt ud fra en bro ikke langt fra, hvor den 33-årige tyske mor omkom søndag, efter en betonklods blev smidt ned på hendes og hendes families bil. Træstammen ramte til al held køleren på Kenneth Faaborg Schrøders bil.

– Det giver et skrald uden lige. Jeg laver et flyvehop i sædet. Det er rimelig voldsomt. Det kunne have gået helt galt. Bilen kunne have væltet rundt, så det var heldigt, at den ramte, så jeg kørte lige over, siger Kenneth Faaborg Schrøder.

Efter Kenneths udsagn, var han umiddelbart den eneste bilist i nærheden, og anser gerningsmanden/mændene for bevidst at ville ramme ham.

Han slap med ømhed og hovedpine, og er efter sygemelding torsdag, fredag og en afslappet weekend okay igen, men dog meget mærket af søndagens episode.

Motorvej
(Foto: Polfoto)

Tre danske krigveteraner begår selvmord

Inden for de sidste fire måneder har tre tidligere soldater taget deres eget liv. Der er tale om Signe Aaen Madsen på 26 år, Magnus Eyðun Anders Norðtún på 35 år og Anders Thor Stabell Hansen på 34 år. Det skriver Politiken.

Alle har været udsendt til Irak og Afganistan, og har efterfølgende fået konstateret PTSD. Udover de tre dødsfald, er der et ukendt antal selvmordsforsøg.

– Formentlig er der også et, måske to selvmordsforsøg hver uge. Jeg selv kender til et fra Roskildeegnen for 14 dage siden og et andet fra Nordsjælland, siger Claus Stenberg, talsmand for Veteranalliancen.

De officielle tal viser, at mellem 1992 og 2013, har 47 veteraner begået selvmord. Claus Stenberg tror dog, at tallene kan være dobbelt så høje.

Det er heller ikke meget mere end en måned siden, at en krigsveteran fra Balkan dræbte sine forældre. Sagerne skaber uro og bekymring i veterankredse og blandt pårørende, skriver Politiken.

9 april. Flag p halvt i TÂrbÊk Havn.
(Foto: Polfoto)

Selvmordsbomber ved tyrkisk bryllup var et barn

Gerningsmanden, der slog 51 mennesker ihjel ved et bombeangrebet til et tyrkisk bryllup i weekenden, har vist sig at være et barn mellem 12 og 14 år. Bombeangrebet kostede 51 mennesker livet, og der er endnu ingen, som har taget ansvaret for angrebet.

Læs mere om sagen her.

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·