Læs også:

Close

MY EVENING NEWS: Jordens ressourcer er opbrugt for 2016 og andre nyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste aftennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

 

Jordens ressourcer er opbrugt for 2016

Mennesker bruger Jordens ressourcer hurtigere, end planeten kan nå at reproducere dem. Det skriver Ekstra Bladet.

I dag er vores ressourcer for 2016 brugt op. Altså fire måneder før året slutter. Hvis ikke vi skal overforbruge mere, end vi allerede har gjort i år, vil det betyde, at vi ikke skal spise mad, fælde træer eller udlede co2 frem til nytår. Skulle vi til gengæld fortsætte vores forbrug, uden at overforbruge, ville vi behøve en halv planet mere, end vi har.

Overforbruget er størst i Vesten, og brugte hele verden i samme skala som Danmark gør, skulle vi bruge 3.2 planeter for at have ressourcer nok til vores forbrug.

Overforbruget stiger også. I 2006 ramte vi muren i oktober. Sidste år lå datoen på den 13. august. I år er vi derfor fem dage hurtigere om at overforbruge end sidste år.

Og det ser ikke ud til, at problemet forsvinder, da flere og flere mennesker kommer ind i middelklassen og øger deres levestandart, men co2 er en af de væsentligste steder at sætte ind, fortæller John Nordbo, som er klima- og miljøchef ved WWF i Danmark, til Ekstra Bladet.

Vil du gerne nedsætte dit madspild, men ved ikke hvordan? MY DAILY SPACE har samlet en håndfuld artikler, der hjælper dig.

Læs også: Verden står sammen mod madspild

Læs også: Derfor skal du have en kødfri dag om ugen

Læs også: Sådan mindsker du dit madspild

Læs også: Ny app lader dig købe den mad restauranter vil smide ud

Vi spiser, rejser og drikker som aldrig før, og planeten kan ikke følge med i menneskehedens overforbrug. (Foto: Polfoto)
Vi spiser, rejser og drikker som aldrig før. Derfor har vi brugt jordens ressourcer for 2016 (Foto: Polfoto)

 

Holdt sin date fanget i en måned: Vi var forelskede

En 58-årig serbisk mand er anklaget for at have holdt en 71-årig kvinde fanget i en måned i Odense på Fyn. Manden hævder selv, at der var tale om en kærlighedsaffære. Det skriver Ritzau.

Manden og kvinden mødte hinanden på en datingside i sommeren 2015, og ifølge manden ville kvinden flytte ind efter det første møde.

– Vi var forelskede, og hun sagde, at hun for første gang i mange år havde haft en hyggelig aften, siger han om deres første møde. Hun havde det som blommen i et æg, fortæller manden til Retten i Odense.

Den 71-årige kvinder fortæller dog en anden historie. Anklagemyndigheden mener også, at de kan bevise, at manden holdt kvinden til fange i sin lejlighed, så han kunne malke hende for alle hendes penge med tæsk og trusler.

Manden er anklaget for at have truet kvinden til at overføre 91.200 kroner til ham og hans svigersøn, til at give svigersønnen en bil og for at få kvinden til at sælge sit hus for en langt lavere salgspris, end det var værd.

Kvinden formåede at slippe væk under et besøg i Rosengårdcenteret, hvor hun lånte en fremmed kvindes telefon til at slå alarm. Det menes, at den 58-årige mand overvågede kvindens handlinger, sms’er og telefonopkald. Den 71-årige havde blå mærker flere steder på kroppen.

/ritzau/

En mand har holdt en kvinde fanget i over en måned, efter de mødte hinanden på et datingsite. (Foto: Polfoto)
En mand har holdt en kvinde fanget i over en måned, efter de mødte hinanden på et datingsite. (Foto: Polfoto)

snapchat.com/add/mydailyspace

· Mere fra samme kategori ·