Læs også:

Close

MY EVENING NEWS: Virksomheder vil have fat i detaljer om dit forbrug og andre aftennyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste aftennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

 

Banker og virksomheder vil være med på en kigger, når du shopper

Står det til det danske erhvervsliv, skal det være muligt for banker og butikker at bruge detaljer om vores indkøb til markedsføring og udvikling af nye produkter. Det skriver dr.dk.

Dansk erhvervsliv presser på, for at få politikere til at ændre Betalingstjenestelovens paragraf 85, der forbyder banker og butikker at bruge detaljer om dine indkøb til netop at optimere deres produkter og markedsføring.

Paragrafen betyder også, at kæder ikke må bruge data, som de indsamler gennem kunde- og loyalitetskort, hvis betalingen sker med det samme kort.

Forbrugsoverblikket, som du måske kender fra din netbank, er en undtagelse fra reglerne.

Forbrugerrådet er bekymret for at give erhvervslivet adgang til data, også selv om forbrugerne giver deres samtykke.

– Der er tale om nogle utroligt følsomme oplysninger, som kan give et meget præcist billede af, hvem du er som person. Hvis en virksomhed, eksempelvis en bank, kan se, hvad for noget medicin, du køber, så kan man også se, hvad du fejler og dermed regne ud, om der er en øget risiko for, at du dør tidligt eller bliver arbejdsløs. Og det kan betyde, at din forsikringspræmie bliver højere, end den ellers ville have været. Eller at du skal betale mere i rente på dit lån, siger seniorøkonom Troels Holmberg.

Banker og virksomheder vil være med på en kigger, når du shopper (Foto: Polfoto)
Banker og virksomheder vil være med på en kigger, når du shopper (Foto: Polfoto)

Dansker sikrer OL-semifinale i singlesculler i roning

Fie Udby Erichsen vandt kvartfinalen i singlesculler i OL-roning og har dermed kvalificeret sig til semifinalerne. Det skriver dr.dk og Ritzau.

anske Fie Udby Erichsen.
Danske Fie Udby Erichsen har vundet kvartfinalen i singleculler roning og er videre til semifinalen til OL i Rio. (Foto: Polfoto)

50 top-republikanere: Trump er en potentiel sikkerhedstrussel

50 tidligere republikanske sikkerheds- og udenrigspolitiske rådgivere har skrevet under på et åbent brev, hvori de advarer mod at stemme på Donald Trump som amerikanernes næste præsident. Det skriver The Huffington Post.

Brevet blev først bragt i avisen New York Times. Her skriver de 50 rådgivere:

– Helt fundamentalt mangler Hr. Trump karakteren, værdierne og erfaringen for at blive præsident. Han svækker USA’s morale autoritet som leder af den frie verden. Han ser ud til at mangle basal viden om og tro på USA’s forfatning, USA’s love og USA’s institutioner inklusive religiøs tolerance, pressefrihed og en uafhængig domstol.

De 50 rådgivere skriver også, at USA’s nationale sikkerhed kan sættes over styr, hvis Trump vælges som præsident.

Trump selv siger som svar på brevet, at der ikke er nogen af de rådgivere, som han ville bruge i sin kampagne, fordi de qua deres jobs som rådgivere for tidligere præsidenter har været med til at føre USA i den elendige forfatning, som Trump mener, landet er i.

Derudover mener Trump også, at de 50 rådgivere har skrevet brevet, fordi de er sure over at være forbigået i hans kampagne.

50 republikanske rådgivere advarer de amerikanske vælgere mod Trump i et åbent brev. (Foto: Polfoto)
50 republikanske rådgivere advarer de amerikanske vælgere mod Trump i et åbent brev. (Foto: Polfoto)

snapchat.com/add/mydailyspace

· Mere fra samme kategori ·