Læs også:

Close

MY EVENING NEWS: Ung gymnast skriver historie, Løkke vil investere i sikkerhed … og andre nyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste aftennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

19-årige Simone Biles kaldes en af historiens bedste

Den unge amerikaner og ubetingede gymnastikdronning Simone Biles cementerede i aftes sin status som en af historiens bedste gymnaster, da hun vandt guldmedalje – igen. Det skriver DR.

Ved de seneste tre verdensmesterskaber har den kun 142,34 centimer høje atlet vundet 10 guldmedaljer, og et særligt trick er opkaldt efter hende. Selv siger den unge kvinde om sin præstation:

– Jeg er ikke den næste Usain Bolt eller den næste Michael Phelps. Jeg er den første Simone Biles.

19-årige Simone Biles kaldes en af historiens bedste gymnaster. (Foto: Polfoto)
19-årige Simone Biles kaldes en af historiens bedste gymnaster. (Foto: Polfoto)

Lars Løkke vil investere milliarder i sikkerhed

På Venstres sommergruppemøde løftede Løkke lidt af sløret for sin 2025-plan. Blandt andet vil han investere et ukendt “milliardbeløb” til at styrke den nationale sikkerhed gennem politi, forsvaret og efterretningstjenesterne.

Det skriver Politiken.

– Jeg forstår godt de mange danskere, der sidder med en lidt knugende fornemmelse over alle de ting, der er sket i sommer, og stiller sig selv spørgsmålet: Kan vi være sikre på, det værste er overstået, eller er der mere på vej? Når der sker frygtelige ting ude i verden, hvornår kommer det så til os? Det er en angst, der skal tages alvorligt, og som jeg også kan mærke i mig selv. Og det er vores opgave at passe på Danmark og gøre alt, hvad der står i vores magt for, at der er ro og orden og tryghed i Danmark, siger Løkke.

Lars Løkke vil investering milliarder i sikkerhed. (Foto: Polfoto)
Lars Løkke vil investere milliarder i sikkerhed. (Foto: Polfoto)

Fiji har vundet sin første OL-medalje nogensinde

Fijis rugbyherrer vandt guld til OL og gav således Fiji deres første medalje nogensinde. Det udløste landefest, og national helligdag. Det skriver The Huffington Post.

Festlighederne var endda så kærkomne, at Fijis statsminister sagde, at ingen skulle bekymre sig om arbejde dagen efter sejren.

Fiji har vundet sin første OL-medalje nogensinde. (Foto: Polfoto)
Fiji har vundet sin første OL-medalje nogensinde. (Foto: Polfoto)

Mulig krig om Krim igen

Situationen mellem Ukraine og Rusland spidser til, efter konflikten om Krim-halvøen igen er blusset op. Det skriver The Huffington Post og DR.

Putin har indkaldt sit sikkerhedsråd, og den russiske flåde siger, at den vil gennemføre krigsøvelser i Sortehavet, efter Putin onsdag beskyldte Ukraine for at forsøge at fremprovokere en ny konflikt om Krim-halvøen, som Rusland annekterede i 2014.

Ydermere beskyldes Ukraine for at være med i terrorangreb. Selv kalder Ukraine beskyldningerne falske, og siger at det er Rusland, der har fundet på det for at eskalere konflikten og for at vinde national støtte i Rusland en måned inden parlamentsvalget.

Mulig krig på om Krim igen. Putin (tv.) har indkaldt sit sikkerhedsråd. (Foto: Polfoto)
Mulig krig på om Krim igen. Putin (tv.) har indkaldt sit sikkerhedsråd. (Foto: Polfoto)

Vilde skovbrande i Frankrig er påsat

Sydeuropa er hærget af voldsomme naturbrande, og nu siger Frankrigs præsident, Hollande, at de franske brande, der har hærget området nord for Marseille, kan være påsatte. Det skriver Ritzau.

Fransk politi har afhørt en mand med mistænkelig adfærd i byen Vitrolles, hvor 20 hjem er brændt ned. 1.500 brandfolk er på stedet for at kontrollere branden, men det blæser kraftigt i regionen, og man frygter, at brandene blusser op igen.

Vilde skovbrande i Frankrig er påsat. (Foto: Polfoto)
Vilde skovbrande i Frankrig er påsat. (Foto: Polfoto)

Cannes forbyder burkinier og heldragter på strande

Cannes’ borgmester har forbudt helkropsbadedragter og burkinier fra strandene. Det sker, fordi man frygter, at den offentlige orden vil blive forstyrret af beklædningsgenstanden, skriver BBC.

Borgmesteren sagde, at beklædningen er symbol på Islamistisk ekstremisme og kan antænde konflikter, da Frankrig er mål for IS-angreb.

Det er ikke første gang, at Frankrig forbyder særlige religiøse beklædningsgenstande. I 2011 gjorde Frankrig – som det første europæiske land – det forbudt at bære burka og niqab.

Cannes forbyder burkinier og heldragter på strande. (Foto: Polfoto)
Cannes forbyder burkinier og heldragter på strande. (Foto: Polfoto)

snapchat.com/add/mydailyspace

 

 

· Mere fra samme kategori ·