Læs også:

Close

Kvindedage skal trække flere til ekstremsport

Mit liv  | 

Vandsport oplever en regulær fremgang blandt kvindelige medlemmer. I Copenhagen Cable Park har man taget skridtet videre og lavet vandsportsarrangementer kun for kvinder, der skal tiltrække flere medlemmer

I juni måned skrev vi, at kvinder er vilde med vandsport, og hvordan foreningerne nyder godt af det. Her tog vi fat i Copenhagen Cablepark (CCP), som nikkede genkendende til den mærkbare interesse.

Denne sommer har de valgt at gøre en ekstra indsats i samarbejde med Magasin i forhold til piger og kvinder i sport. Vi har snakket med Peter Bloch, der ejer CCP, om, hvorfor han mener, det er vigtigt at sætte en hel dag med wakeboarding, SUP-surf og yoga af til kvinder.

– Vi kan konstatere, at det kræver noget ekstra at få kvinderne i gang med sport, som de opfatter som actionsport eller ekstremsport. Der er et fejlagtigt billede af, at det er for meget sportstrænede mænd, men det er en teknisk sport, som alle kan lære, forklarer han.

Peter Bloch mener ikke, at det vigtige ved deres event er, at det udelukkende er for kvinder, selv om han anerkender, at det uden tvivl er intimiderende, når en masse mænd kigger på. Han mener derimod, at muligheden for, at man kan tage flere veninder af sted sammen og få en fælles oplevelse, giver en masse.

Læs også: Sandra wakeboarder: Kvinder skal ikke altid være så pæne

Copenhagen Cablepark
Wakeboardingholdene var booket langtid i forvejen, men der var både gratis yoga og SUP med tilmelding på dagen. (Foto: MDS)

Det siger pigerne om wakeboarding

Under eventen snakkede vi med veninderne Laura, Astrid, Amanda og Malou, som wakeboardede for allerførste gang. De ville have deltaget i CCP’s forrige event, men pladserne blev revet væk.

Da vi spurgte dem om, hvorfor de netop vælger at komme til et kvindeevent, svarede de:

– Jeg synes bare, at det var et meget godt arrangement, og så er det bare meget rart, at det kun er for kvinder, så man ikke føler sig overrumplet af sådan nogle, der bare kan finde ud af det, svarer Laura.

De nikker alle, og det bliver hurtigt klart, at det er mænd, de mener.

– De er altid mere fysisk stærke og kan bare finde ud af alt. To gange skal de prøve det, og så … pisse irriterende, fortsætter Astrid.

Veninder
Malou, Amanda, Laura og Astrid på henholdsvis 23, 24, 24 og 25 år. (Foto: MDS)

Veninderne fortæller, at de gerne ville prøve noget nyt, men at wakeboarding dog ikke ligger langt fra deres normale sportspræferencer, som er ski og snowboard. Begge sportsgrene, som kvinderne beskriver som nogen med lidt fart og action.

Alle veninderne siger, at de ikke ville have haft noget imod at komme til eventen alene. Men de vil ikke afvise, at det er, fordi de nu har prøvet det, at det ikke virker så grænseoverskridende at skulle komme alene. De er også lidt mere tilbageholdende over for ideen om at tage til et begynderhold alene.

– For man ved, at der højst sandsynligt også er andre kvinder, som er alene, uddyber Amanda.

Mandlig dominans

Laura, Astrid, Amanda og Malou kender faktisk ingen kvinder, som wakeboarder. Hvilket de genkender fra ski- og snowboardmiljøet. Kvinderne mener, at det kan hænge sammen med, at kvinder lettere bliver skræmt.

– Vi har en båd med vandski og wakeboard til, og jeg husker bare, at jeg blev sådan lidt skræmt, og at det var så voldsomt. Så tror jeg bare som kvinde, at man siger: ”Nej, det tror jeg ikke lige, at jeg skal”. Hvor mænd er noget mere “Helt sikkert, det gør vi bare”, fortæller Malou.

Alle er imponerede over, hvor langt de kom på de to timer med wakeboard, til trods for at de inden var helt i tvivl om, om de overhovedet kunne komme op at stå på boardet i løbet af dagen.

Det kunne de. Tjek billederne i galleriet!

https://www.instagram.com/mydailyspace/

· Mere fra samme kategori ·