Læs også:

Close

MY EVENING NEWS: Google kritiseres for at fjerne Palæstina fra Maps, men sagen er kompleks og andre aftennyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste aftennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Google kritiseres for at fjerne Palæstina fra Maps, men sagen er mere kompleks

At det kan være en svær balancegang for internationale virksomheder at navigere i internationale kriser kom frem i dag, da Google kom ud i et heftigt stormvejr. Det skete, da historien om, at internetgiganten havde slettet Palæstina fra Google Maps, kom frem.

Men spørger man Google selv, er sagen noget mere kompleks.

Slår man Palæstina op i Google Maps, vil Israel komme frem på skærmen med nogle stiplede linjer i landskabet, der skal gøre det ud for Palæstina, som du kan se på kortet forneden.

Men ifølge The Independent, har Google forsøgt at omgå territorielle konflikter ved at ændre Maps, så søgeresultatet afhænger af, hvilken del af verden, du tilgår Google fra.

Ifølge The Independent kan du for eksempel se på siden Disputed Territories, at fejden omkring Krim-halvøen bliver vist forskellige på Google Maps. Er du en bruger i USA, er der en stiplet linje ved halvøens grænse for at vise, at det er et konfliktområde. Ser du det samme kort i Rusland, er grænsen klar og tydelig, som om Rusland officielt har annekteret øen. Er du en bruger i Ukraine, er der hverken stiplet linje eller solid grænse.

Og det er det samme i tilfælde som Israel og Palæstina.

I den konkrete sag siger Google ifølge Engadget, at der aldrig har stået Palæstina på Google Maps. Til gengæld har der stået Vestbredden og Gaza, men disse to geografiske markører er forsvundet ved en fejl i systemet, som de er ved at udrede.

Selv om Google aldrig har brugt termen Palæstina om området (og derfor, teknisk set, ikke har fjernet det), har mere end 150.000 mennesker kritiseret Google for at slette Palæstina i en underskriftsindsamling.

Blandt andet anklager det Palæstinensiske Forum for Journalister Google for at manipulere med historien, geografien og palæstinensernes ret til deres hjemland, ifølge mediet Middle East Monitor.

Også på de sociale medier har hashtagget #PalestineIsHere trendet, hvor flere erklærer, at de er færdige med at bruge Googles ydelser.

Slår man Palæstina op i Google Maps kommer der et billede frem af Israel med nogle stiplede linjer, der skal udgøre det for Palæstina. Internetgiganten møder nu hård kritik. (Foto: Screendump)
Slår man Palæstina op i Google Maps, kommer der et billede frem af Israel med nogle stiplede linjer, der skal udgøre det for Palæstina. Internetgiganten møder nu hård kritik. (Foto: Screendump)

OL-bassin skifter på mystisk vis farve natten over

Et meget mærkeligt samtaleemne har domineret OL i Rio onsdag morgen. Nemlig farven på vandet i det olympiske udspringsbassin. Dets farve er nemlig skiftet fra klassisk turkis til algegrønt på en enkelt nat. Det skriver flere medier, blandt andre DR.

Bassinet var gået fra det klassiske klare vand, du kender fra din lokale svømmehal til en grøn farve, der var så tyk, at man ikke længere kunne se bunden på basinnet.

Svaret på, hvorfor vandet har skiftet farve, er endnu ikke fundet. Der er dog masser af teorier.

– Det skyldes en pludselig voldsom vækst af alger, lød en hurtig forklaring fra Rio-talsmand Mario Andrada, ifølge canadiske CBC Sports.

En fotograf mente, at arrangørerne havde glemt at give poolen en ordentlig omgang klor natten over, og en canadisk træner mente, at en pumpe var gået i stykker, og at poolen var overtaget af alger.

Bassinet til venstre burde have samme farve som bassinet til højre. Det havde det også dagen før. Hvorfor det pludseligt er blevet grønt, er der ikke rigtig nogen, der ved. (Foto: Polfoto)
Bassinet til venstre burde have samme farve som bassinet til højre. Det havde det også dagen før. Hvorfor det pludseligt er blevet grønt, er der ikke rigtig nogen, der ved. (Foto: Polfoto)

Svømmede for flygtninge, nu svømmer hun i OL

Yusra svømmer i øjeblikket for medaljer til OL i Rio, men for bare et år siden svømmede hun for sit eget og 19 andre flygtninges liv. Det fortæller NBC Olympics og Folkekirkens Nødhjælp.

Yusra er svømmer på det olympiske flygtningehold #TeamRefugee, der er blevet samlet for første gang nogensinde ved dette års OL.

Men inden Yusra blev OL-deltager, kæmpede hun for sit eget og flere andre syriske flygtninges liv. Sammen med sin søster og to andre svømmede Yusra nemlig i mere end tre timer for at skubbe en båd fyldt med flygtninge på tværs af Middelhavet.

Den syriske svømmestjerne nåede til Tyskland, hvor hun har trænet i bølgerne til OL som deltager på Team Refugees.

Yusra vandt sin indledende runde ved OL, og onsdag svømmer hun igen.


snapchat.com/add/mydailyspace

· Mere fra samme kategori ·