Læs også:

Close

MY MORNING NEWS: Italien ramt af jordskælv så kraftigt som atombombe og andre nyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste morgennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

 

Italien rystet af voldsomt jordskælv – 14 døde

Et stort jordskælv i det centrale Italien har nærmest jævnet bygninger med jorden, indespærret borgere under morbrokkerne, sendt andre på flugt og dræbt mindst 14 mennesker i nat. Det skriver Reuters.

Skælvet nåede 6,2 på Richterskalaen, og TV2 kunne fortælle, at ifølge seniorforsker og seismolog ved GEUS Trine Dahl-Jensen svarer jordskælvets energi til den energi, der blev udløst ved atombomben over Hiroshima under 2. Verdenskrig. Skælvet kunne endda mærkes i Rom, der ligger godt og vel 170 kilometer væk fra epicenteret.

Jordskælvet ramte byer i de tre regioner Umbrien, Lazio og Marche. De byer, der er værst ramt er Accumoli, Amatrice, Posta and Arquata del Tronto.

Efter hovedskælvet var der 17 efterskælv i de følgende tre timer, hvoraf det stærkeste målte 5,5 på skalaen.

Sidste gang, Italien blev ramt af et stort jordskælv, var i 2009, hvor mere end 300 mennesker blev dræbt.

Italien rystet af voldsomt jordskælv - seks døde. Det er i regionerne Lazio, Umbrien og Marche, hvor skælvet har ramt. Jordskælvet kunne mærkes i Rom, der ligger 170 kilometer væk fra epicenteret. (Foto: Polfoto)
Italien rystet af voldsomt jordskælv – seks døde. Det er i regionerne Lazio, Umbrien og Marche, hvor skælvet har ramt. (Foto: Polfoto)

Pernille Blumes mor er rasende over satiresang fra P3

P3 har lavet en satiresang, hvortil radiokanalen stønner, rapper og ikke mindst gramser sig gennem en musikvideo, der skal sætte spot på mediedækningen af svømmeren Pernille Blume under OL. En dækning, som radiokanalen mener er sexistisk og i høj grad skyldes, at Pernille Blume er en flot kvinde.

Modtagelsen af videoen har været blandet fra dem, der synes den er genial, til dem der er rasende over videoen og mener, at den er decideret klam.

Pia Blume, mor til svømmer og guldmedaljevinder Pernille Blume, hører til den sidste gruppe. Hun mener, at P3 er gået langt over stregen. Det skriver Ekstra Bladet.

– Det er ærgerligt, at jeg som mor skal opleve sådanne klamme ting, der kommer til udtryk i den video. Den video er bare klam. Den er decideret klam. Og jeg blev selvfølgelig meget ked af det, da jeg hørte om den.

– Jeg synes, at både sangens tekst og videoen underkender min datters hårde arbejde gennem 20 år. Pernille har lagt mængder af hårdt arbejde i at komme så langt. Og hun var altså den første under OL i Rio, der vandt en guldmedalje til  Danmark, og det er oven i købet 68 år siden, at Danmark sidst vandt guld til OL i svømning.

Et af kritikpunkterne i sangen er blandt andet, da der bliver sunget “Du ligger der og smiler sjaskvåd”, “ku ik’ drømme om at drømme om dig til en tømning af mit sæd-depot” og “Du får noget til at vokse og dunke i min krop”.

Selv siger P3, at videoen netop skulle udstille måden, man taler om kvindelige sportsudøvere på. Alligevel indrømmer digital redaktør Jonas Delfi, at de måske ikke har været tydelige nok med at markere, at videoen er satire.

– Vi har selv været med til at hylde Pernille Blume for en utrolig flot indsats. Alligevel har vores indtryk været, at hun har fået uproportionelt stor mediedækning, og vores bedste bud er, at det er, fordi hun er smuk. Så ideen var, at vi ville udstille sexisme ved at lave en super karikeret video, siger han.

Se videoen her:

· Mere fra samme kategori ·