Læs også:

Close

Ida: Malebøgerne giver mig ro, fordybelse og gør mig kreativ

Mit liv  | 

Malebøger for voksne er populære som aldrig før. Ida Sondrup bruger sine malebøger til at koble af, prøve noget nyt og til at fokusere. Det giver hende energi, gør hende kreativ og giver hende ideer

Ida Sondrup havde godt set bøgerne, der prydede udstillingsvinduerne hos boghandlerne. De hvide malebøger, lavet til voksne, der skulle farvelægge dem.

Ida havde også fornemmet, at det var populært, men det var først, da hun fik sin egen malebog, at hun opdagede det kæmpe netværk af voksne mennesker, der farvelagde tegninger af fortryllede skove, hemmelige og dybe oceaner.

Men da hun endelig fik sin egen malebog, kunne Ida godt forstå, at det var populært.

– Min søde kæreste forærede mig en i julegave, da han kender mit hoved temmelig godt, og ved jeg kan have stressede perioder med meget at tænke på. Så han mente, at sådan en bog ville være god for mig, og det må jeg give ham helt ret i, fortæller Ida.

Læs mere: Malebøger til voksne er kommet for at blive

Malebøgerne giver Ida Sondrup ro, fordybelse og gør hende kreativ. Her sidder hun og maler med sin ældste datter. (Foto: Privat)
Malebøgerne giver Ida Sondrup ro, fordybelse og gør hende kreativ. Her sidder hun og maler med sin ældste datter. (Foto: Privat)

Bøgerne giver ro

Ida fortæller, at malebøgerne giver hende ro og gør det muligt for hende at være kreativ.

– Jeg har ikke kigget forud i min bog, så hver gang jeg er færdig med en tegning og skal starte på en ny, har jeg ikke gjort mig nogle forudfattede tanker om, hvordan den skal se ud, og hvilke farver jeg vil bruge. Det er godt for mig, for mit job kræver det stik modsatte, nemlig at jeg altid tænker forud, fortæller hun.

Her er nogle af Idas kreationer. (Foto: Privat)
Her er nogle af Idas kreationer. (Foto: Privat)

Men det er ikke kun adspredelse fra hendes daglige rutiner på jobbet, som malebøgerne giver. De inspirerer hende også i hendes arbejde.

– De hjælper mig med at fokusere, fordi jeg slapper af, mens jeg tegner. Men det betyder ikke, at hjernen står stille imens. Tit får jeg ideer til mit arbejde, mens jeg tegner. Andre gange er jeg helt fordybet i, hvilke farver jeg skal bruge, og om jeg mon når at blive færdig med tegningen den dag, hvilket ikke er helt nemt at vide med to børn, forklarer Ida.

Vil have hele samlingen

Kritikere har kaldt tendensen for barnlig, men det er Ida fuldstændig ligeglad med.

– Fint, så lad mig være barnlig. Jeg ser det som en god måde at være kreativ på og fordybe sig i noget, som ikke kræver, at man er til stede i verden. Jeg behøver ikke min mail eller tablet for at kunne tegne, og det kan være befriende engang imellem, siger hun.

Malebøgerne giver Ida Sondrup ro, fordybelse og gør hende kreativ. (Foto: Privat)
Malebøgerne giver Ida Sondrup ro, fordybelse og gør hende kreativ. (Foto: Privat)

Med tiden håber hun på at få den komplette samling af den meget populære tegner Johanna Basfords malebøger. Og går du selv med tanker om at kaste dig ud i malebøger for voksne, men er i tvivl om, om det er noget for dig, så har Ida et godt råd, så du ikke ruinerer dig selv i beslutningsprocessen.

– Start med at printe en tegning ud, som du kan lide, og prøv det af. Jeg kender et par stykker, som synes det er kedeligt, så find ud af, om det er noget for dig, før du investerer i de dyre farver og tuscher, og ikke mindst i de mange forskellige bøger, slutter hun.

Det kræver godt med farveblyanter og tuscher at kaste sig ud i malebogstendensen. (Foto: Privat)
Det kræver godt med farveblyanter og tuscher at kaste sig ud i malebogstendensen. (Foto: Privat)

snapchat.com/add/mydailyspace

 

· Mere fra samme kategori ·