Læs også:

Close

Opskrift: Salte salvie- og grønkålschips

Mad  | 

Mangler du et sundere alternativ, når trangen til chips eller andre salte snacks melder sig? Så er grønkålschips et godt bud

Jeg var et smut forbi mine forældre her i weekenden, og deres have er fyldt med blandt andet grønkål og salvie lige nu. Grønkålschips er et supergodt alternativ til almindelige chips, hvis du får lyst til noget salt og sprødt, men prøver at holde den sunde linje.

Salvie indeholder stoffer, som både virker sammentrækkende på slimhinderne og dræber bakterier, og er derfor godt at spise, hvis du har fået tilegnet dig en sommersnue. Grønkål er rig på A-, B- og C-vitamin. Den er fiberrig, hvilket gavner dit hjerte-kar-system.

Det er supernemt at lave grønkålschips, så hvis du har en masse stående i haven eller bare får lyst til chips, er det bare med at komme i gang.

Ingredienser
Grønkål
Salvie
Olivenolie
Salt
Peber

Fremgansmåde:

  1. Skyl, og ordn grønkålen og salvien. Du ordner bedst grønkålen ved at trække fra stilken ud mod bladet indtil de knækker fra hinanden. Stilken smides ud og resten rives i mindre stykker.
  2. Fordel salviebladene og grønkålsstykkerne på en bageplade med bagepapir.
  3. Hæld lidt olivenolie, salt og peber ud over, og bland det rundt med hænderne.
  4. Bages i ovnen ved 15o grader i cirka 2o minutter, men hold øje med dem, de smager ikke godt brændte!
  5. Nyd dem med det samme, eller gem dem i en tætsluttende bøtte.

grønkålschips

snapchat.com/add/mydailyspace

· Mere fra samme kategori ·