Læs også:

Close
billedvæg

Gode ideer til den fedeste billedvæg

Bolig  | 

Virker din billedvæg rodet og kaotisk? Vi giver dig et par løsninger, hvis du har svært ved at få familiebilleder og plakater til at harmonere på samme væg. Her er de 11 bedste tips til at lykkes med projektet

Sanne Kragelund, Houzz.dk

De dekorative billedvægge er moderne som aldrig før! Vi forelsker os i et hav af billeder og illustrationer og køber rigeligt med hjem – men lige pludselig virker projektet uoverskueligt. For hvordan forener man de mange motiver, uden at det kommer til at virke for rodet, klodset og som én stor stilforvirring? Vi hjælper dig på vej med 11 tips, så du nemt kan skabe din egen, personlige billedvæg.

 

Interiør

Sådan kommer du i gang

Der er forskellige måder at komme i gang på. Men vigtigst af alt er, at du har overblik fra begyndelsen. Du kan gå ud fra følgende metoder, når du har fundet plakater og billeder, der skal være med på billedvæggen:

·        Læg alle billederne frem på gulvet foran væggen, som du har udvalgt samlet. På den måde sikrer du dig, at du ikke slår for mange, unødvendige huller i væggen.

·        Brug malertape til at danne dig et overblik over, hvordan dine rammer skal hænge. Opsæt tapen direkte på væggen, så du hurtigt kan se slutresultatet for dig.

·        Få fat i et vaterpas, så du er sikker på, at du får et lige og nøjagtigt udtryk.

Michaela Forni
Af Nadja Endler | PhotographyFlere fotos af skandinaviske dagligstuer

Hold den rette afstand

Den første tommelfingerregel er at lægge sig fast på afstanden mellem billederne. Her er et godt råd, at du som udgangspunkt skal have mellem 7 og 15 centimeters luft mellem hvert billede.

TIP:
Jo større rummet er, jo mere luft skal du huske at have imellem hvert billede.

 

St. Michael

Brug ens rammer

Har du flere og meget forskellige yndlingsbilleder, som tilsammen kommer til at virke for rodet? Her kan du få alle billeder til at spille bedre sammen, hvis du bruger de ens rammer – gerne i samme bredde og farve for at skabe balance. Indsæt eventuelt et passepartout (altså en ekstraramme af karton omkring billedet inde i rammen), det skaber ensartethed på hele væggen.

 

Ernst Ahlgrens Väg

Vær kreativ – gå om hjørner

Hvem siger, at en billedvæg kun skal være én enkelt flade i stuen, i soveværelset eller i køkkenet? Tænk i mere kreative baner, og lad den dekorative billedopsætning fortsætte på den tilstødende væg. Det vil med bare få billeder give følelsen af, at rummet hænger bedre sammen.

 

FALSE CREEK CONDO
Af Shift InteriorsSe flere billeder af skandinaviske gange.

Brug de skæve vinkler 

Udvælg gerne atypiske hjørner, når du skal finde den helt rette plads til din nye billedvæg. Du kan med fordel bryde de lige linjer og skabe dynamik i din eksisterende indretning ved at variere størrelsen på billeder og plakater.

 

Billeder af mit eget hjem til Chri Chri Magasin, Homesick blog og Bestemt.dk
TIP:
Hvis du vælger billeder i samme størrelse, får du et mere minimalistisk, enkelt og stringent udtryk.

Miks med forskellige elementer

Skab en stilren variation af en billedvæg ved at kombinere de mange illustrationer med anderledes elementer. Find eksempelvis dit nyeste vægophæng i uld, din bedste lysestage, et par tørrede blomster eller et andet sjovt og personligt fund. Kun fantasien sætter grænser, hvis du ønsker at skabe en dekorativ kontrast.

Inspiration

TIP:
Mal eventuelt væggen i en rolig farve, inden du går i gang med at hænge dine billeder op. Det er en god måde til at få indrammet dine plaktater på, så de bliver rummets omdrejningspunkt.

Udnyt væggen fra kant til kant

Hvis du har mange billeder, som du ønsker at sammensætte, kan det være en fordel at bruge en hel væg – fra kant til kant!

På den måde bliver væggen nærmest et helt maleri i sig selv på grund af de mange farver, figurer og motiver, der er så godt som plastret på væggen og afgrænset af loft og tilstødende vægge.

RES4 - Union Square Loft - Bedroom

Hæng billederne helt tæt

Du kan få plads til dine mange billeder ved at hænge dem helt tæt, hvis du ønsker et mere skulpturelt udtryk. Husk dog at bruge en gennemgående farve og de samme typer rammer, for at væggen ikke kommer til at virke rodet.

 

Kilburn Park

Undgå rammer for at få en mere fleksibel vægdekoration 

Vil du gerne være fri for at skulle i gang med hammer og søm? Så design din egen, fleksible væg ved at bruge masking tape til at hænge billederne op med. Det gør det nemmere at skifte dine motiver ud og flytte dem til et nyt sted, når du får lyst til forandring.

Illustrations

 

· Mere fra samme kategori ·