Læs også:

Close

Opskrift: Glutenfri spinattærte med hytteost

Emilia's Kitchen fokuserer på glutenfri mad, som hverken er kedeligt eller svært at lave.

Læs mere på bloggen Emilias glutenfri køkken

Dette er mit første indlæg her på MY DAILY SPACE, og jeg har glædet mig virkelig meget til at dele mine glutenfri opskrifter. Her får du opskriften på en lækker spinattærte

 

Jeg synes, det er så smart med tærter: Man kan næsten bruge alle de grøntsager, som køleskabet byder på. Og så er jeg ret vild med at have kold tærte med i madpakken dagen efter.

Den her opskrift blev til, fordi jeg skulle have brugt noget hytteost, da jeg ikke er hjemme hele weekenden. Som jeg tidligere har skrevet på min blog, kan jeg næsten ikke holde ud at smide god mad i skraldespanden, så fordi jeg havde en hytteost for meget i køleskabet, kom der denne lækkerhed ud af det: En skøn spinattærte.

Opskriften er til et stort tærtefad.

Ingredienser:

Dej:
1 æg
65 g smør
165 g glutenfri havregryn (man kan også bruge havremel)
1 nip salt

Fyld:
3-4 håndfulde frisk spinat
2 dl ærter
3 forårsløg
Ca. 250 gram hytteost
3 æg
1 dl mælk
1/2 muskatnød
1 tsk salt
1 mozzarella til toppen

Fremgangsmåde:

 

Dej:

  1. Blend havregrynene, indtil de bliver til mel, og rør det sammen med æg, smør og salt.
  2. Tryk dejen ud i et smurt tærtefad, og bag den i 15 minutter ved 180 grader

 

Fyld:

  1. Skyl spinaten godt, og hak den groft.
  2. Forårsløg hakkes fint og blandes med spinaten. Hæld kogende vand over de frosne ærter.
  3. Pisk æggene, til de er luftige, og tilsæt hytteost, mælk, muskatnød og salt.
  4. Vend grøntsagerne i æggemassen.
  5. Fyldet fordeles i den forbagte tærtebund.
  6. Til sidst plukkes mozzarellaen og fordeles ovenpå tærten.
  7. Tærten bages i 25 minutter ved 200 grader.

Velbekomme!

spinattærte

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·