Læs også:

Close
audrey hyman-leblanc rejser verden rundt globetrotter globetrotting goldilocks instagram

Globetrotteren Guldlok: Jeg får aldrig rigtig hjemve

Rejser  | 

Audrey Hyman-LeBlanc rejser kloden rundt og lægger ét billede fra hver by på sin Instagram. Vi har talt med globetrotteren @globetrottinggoldilocks

Audrey er på en mission. Den 24-årige canadier fik i december en kandidatgrad fra universitetet, men hun har længe arbejdet på en ph.d. i at rejse! Siden hun var helt lille, har Audrey nemlig været på cruises med sin mor, og i dag udforsker hun ét land ad gangen og deler sine eventyr på Instagram-profilen @globetrottinggoldilocks.

– Jeg begyndte at rejse, fordi jeg havde en brændende lyst til at begynde at udforske denne smukke verden. Min første rejse uden mine forældre var en uges all inclusive-ferie til Cuba med tre af mine venner, da jeg var 19, fortæller Audrey.

Derefter var hun hooked.

globetrotting goldilocks audrey hyman-leblanc edinburg venedig cinque terre
Edinburgh i Skotland, Venedig i Italien og Cinque Terre i Italien. (Foto: Privat)

Nu har hun besøgt Bahamas, Canada fra øst til vest, USA og Central-, Øst- og Vesteuropa. Næst på ønskelisten står Sydamerika og Sydøstasien, ligesom Audrey også har planlagt at besøge Nordeuropa og udforske Danmark, Norge, Sverige og Finland.

Vi kan dog ikke forvente et hav af opdateringer fra globetrotteren – hun har nemlig lavet en regel om kun at dele et enkelt billede fra hver by, hun besøger.

– Jeg kan godt lide udfordringen i at vælge ét billede, jeg har taget, som repræsenterer min oplevelse med den by, jeg har besøgt. Jeg forsøger at lade være med at poste for mange billeder på Instagram, jeg kan godt lide afveksling, og jeg foretrækker kvalitet frem for kvantitet, fortæller Audrey.

globetrotting goldilocks audrey hyman-leblanc amsterdam, marokko
Skadar i Montenegro, Tanger i Marokko og Amsterdam i Holland. (Foto: Privat)

Audrey udfordrer også sig selv på andre områder end billedefronten. Efter sin dimission i december tog hun til Holland, hvor hun besluttede at rejse Østeuropa rundt alene i de 90 dage, hun måtte opholde sig i Schengen.

– Det har været den største overraskelse for mig ved at rejse: Jeg indså, hvor meget jeg er i stand til at gøre alene, og hvor meget jeg bare skal følge mit instinkt, når jeg rejser. I hvert fald nogle gange, siger Audrey.

En enkelt gang var det nemlig ikke nok at følge mavefornemmelsen, og Audrey og hendes bedste ven, som mødtes med hende på hendes rundrejse, endte på et forkert tog, da de skulle fra Østrig til Slovenien.

– I Slovenien skulle vi skifte tog og havde fire minutter til det. Der var kun ét tog på stationen på det tidspunkt, så vi hoppede bare ind og gik ud fra, at det kørte til Ljubljana i Slovenien. Da billetkontrolløren kom for at tjekke vores billetter, indså vi, at toget kørte mod Zagreb i Kroatien!

Heldigvis kunne de stå af i en lille, slovensk by, hvor de kunne skifte til et tog, der fik dem på rette vej. Efter den erfaring har Audrey Hyman-LeBlanc lært altid at dobbelttjekke destinationen.

Bjergvandring i NY, Ljubljana i Slovenien og roadtrip i Vermont. (Foto: Privat)
Bjergvandring i NY, Ljubljana i Slovenien og roadtrip i Vermont. (Foto: Privat)

Globetrotteren rejste alene rundt i Østeuropa i halvanden måned og elskede hvert minut. Selv om mange er bekymrede for kvinder, der rejser alene, har Audrey kun haft gode oplevelser.

– At rejse alene som kvinde har givet mig en stærk følelse af selvstændighed. Jeg føler, at jeg nu kan blive sat i en hvilken som helst ny situation, og så vil jeg bare være i stand til at overleve alene, fortæller Audrey.

Hun har naturligvis taget sig nogle forholdsregler og har for eksempel også haft en lommealarm med sig (du trækker i en snor, og så lyder en sirene), men hun har aldrig haft brug for den.

– Det er normalt for folk at være bekymrede for kvinder, der rejser alene, men farlige situationer kan også opstå i din hjemby. Så jeg synes, at alle folk uanset køn bare bør tage springet og udforske verden, også selv om de er alene! Der er så mange fordele ved at rejse solo!

audrey globetrotting goldilocks montenegro split croatia
Split i Kroatien, Lovćen i Montenegro og Ohrid i Makedonien. (Foto: Privat)
– Når jeg rejser alene er jeg altid opmærksom på mine omgivelser. Jeg prøver også at blende ind i mængden ved at gå i normalt tøj og undgå at tage mit kort frem – men mit blonde hår gør det nogle gange meget tydeligt, at jeg ikke er lokal.

Mens Audrey studerede, blev hun nødt til at tage en pause fra rejseriet, når hun nåede efterårs- og vintersemesteret, men i år er alt forandret, og nu kan rejselysten rigtig blive fodret. Audrey kan rejse når som helst og tager i stedet en kort pause cirka hver anden måned.

– Jeg får aldrig rigtig hjemve, for jeg er typen, der altid er ude at lave noget. De fleste af mine somre har jeg brugt som rådgiver i sommerlejre, så jeg var næsten heller aldrig hjemme, da jeg var teenager. Nogle gange savner jeg dog mine venner, min familie og mine katte, når jeg rejser, men jeg prøver at fokusere på den oplevelse, jeg får, og hvor taknemmelig jeg er for at kunne udforske den del af verden, jeg befinder mig i.

Globetrotteren er vokset op i en by tæt på Montreal i Canada, men nu bor hun primært hos sin hollandske kæreste, Ruben, som bor i nærheden af Amsterdam. De to mødte hinanden for to år siden, da Audrey var ude at rejse.

audrey hyman-leblanc globetrotting goldilocks kaereste boyfriend ruben amsterdam
Audrey og hendes kæreste, Ruben, som hun har mødt på en af sine mange rejser. Her er de fotograferet på tur i Quebec og på en bænk i Old Port, Montreal. (Foto: Privat)

– Vi mødtes i august 2014, da jeg rejste rundt i Europa med to af mine venner. Vi blev forelskede første gang, vi mødtes. Han endte med at vise mig rundt i Amsterdam, mens jeg sad bag på hans cykel, og jeg var helt solgt. Så joinede han os de sidste syv dage af vores tur i Amsterdam, Brugge og og Bruxelles, fortæller globetrotteren.

To måneder efter besøgte hollandske Ruben hende i Canada i to uger, og parret har været sammen lige siden.

– Den maksimale tid, vi har været fra hinanden, har været fire måneder. Det var ikke nemt, men det var helt klart det værd!

Audreys bedste rejsetips:
– En rejserygsæk er fantastisk, især når vejene ikke er flade nok til at kunne trække en rullekuffert. Tag også en mindre rygsæk med, hvor du kan have de ting, du skal bruge i løbet af dagen.
– Hav altid en regnjakke med. Du ved aldrig, hvornår det begynder at regne, og regnen skal ikke stoppe dig! Jeg har en sammenfoldelig en.
– Kig altid bag dig, nogle gange er den bedste udsigt ikke altid foran dig.
– Når du kommunikerer med lokale, som kun forstår lidt engelsk, så brug dine hænder. Gestikulation er vejen frem!
– Når du pakker, så medbring kun det absolut vigtigste (det er svært at vælge)! Det er så irriterende at slæbe rundt på ting i flere måneder og til sidst indse, at man aldrig har brugt dem.

Rejs verden rundt som Audrey

Hvis du selv har fået rejsekløe, opfordrer Audrey dig til at komme af sted straks!

– Grib dit mod og lidt af dine sparepenge og REJS! Det er altid lidt nervepirrende at springe ud i noget nyt, men fordelnee ved at rejse er fantastiske! Du får set nogle vidunderlige, nye steder, møder nogle dejlige mennsker og lærer også mere om dig selv – blandt andet at du kan så meget mere, end du tror, du kan, siger globetrotteren og fortsætter:

– Det kan være billigere at rejse, end folk tror. Hvis du vælger den rigtige destination og det rigtige tidspunkt på året, så kan det endda koste mindre at rejse i en måned end at bo en måned i din lejlighed. Der er ingen aldersgrænse på at rejse, men jo ældre, du bliver, jo mere er du ansvarlig for, så udforsk, mens du kan – du vil ikke fortryde det!

 

Du kan følge globetrotteren Audrey Hyman-LeBlancs eventyr på hendes Instagram-profil: @globetrottinggoldilocks

Kotor i Montenegro, Prag i Tjekkiet og Bled i Slovenien. (Foto: Privat)
Kotor i Montenegro, Prag i Tjekkiet og Bled i Slovenien, hvor Audrey lige har fejret sin 24 års fødselsdag sammen med sin bedste ven og en flok unge, hun mødte på sit hostel. (Foto: Privat)

 

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·