Læs også:

Close
farver

Inspiration til flere farver i din boligindretning

Rødhåret fynbo som elsker søde sager, smuk natur og boligindretning! Følg med i mit lille Insta-univers på @mettenorrild.

Vær ikke bange for at indrette med farver – det værste, der kan ske, er, at vi bliver i godt humør!

Jeg ELSKER farver og ville ønske, at jeg turde indrette vores lejlighed med flere af dem. Farver kan nemlig være med til at fremhæve fine detaljer i hjemmet, give energi og samtidig skabe en personlig stil. Til tider kan jeg dog have svært ved at finde den gyldne mellemvej og blive bange for, om det mon kommer til bare at se rodet og kaotisk ud.

Ved siden af mit studie arbejder jeg ved den farverige interiørvirksomhed RICE, hvor der i den grad er fuld knald på farvepaletten. Vi hører ofte fra gæster på kontoret, at man da bliver ”helt glad i låget af alle de farver”.

Så hvad er det, der skræmmer mig fra at bruge flere farver i  min indretning?

Processed with VSCO with f2 preset
Indretningen er primært holdt i blålige og grønlige toner, så der er en rød tråd mellem alle de farverige ting.

Start i det små

For at give farverne plads – uden at de overtager indretningen – har vi valgt at holde møblerne og væggene i forholdsvis neutrale farver. Det er med til at skabe en rolig base, så man undgår, at hjemmet kommer til at ligne en fireårigs malebog.

Ønsker du at få flere farver i dit eget hjem, kan du altid starte med at købe nogle puder, vaser, lysestager eller andet småt, som kan være med til at personliggøre dit hjem og skabe liv og glæde.

Vi bør alle springe mere ud i at bruge flere farver – det værste, der kan ske, er, at vi bliver i godt humør!

Sådan gør du

  • Hold basen neutral: Vælg, om det er møblerne, væggene, gulvene eller nipset, som skal være farverigt.
  • Brug tone i tone farver for et stilrent look.
  • Gentag samme farvenuance i flere rum.
  • Start i det små: Køb boligtilbehør i samme farve, eller mal en enkelt væg.
Et miks af nyt og gammelt giver rummet personlighed og charme.

Modet til at indrette med farver er tit det, der svigter. For mig er det ofte et spørgsmål om, hvorvidt jeg kan holde farverne ud i længere tid. Derfor prøver jeg at holde mig til én fast farveskala, når jeg bringer farverne ind i vores hjem.

Både i stuen og soveværelse har vi primært holdt indretningen i blålige og grønlige toner, så der er en rød tråd mellem alle de farvede ting. Farven blå giver mig en følelse af ro, og den grønne farve gør mig glad.

Grønne planter skaber hygge og liv

Ud over farver knuselsker jeg grønne planter. Jeg er en ivrig samler af både kaktusser og retroplanterne monstera og pilea. Planter er en god måde at få farve og fornyelse ind i indretningen på, og samtidig skaber planterne hygge og liv.

Kaktusser og retroplanterne monstera og pilea er med til at skabe hygge og liv i lejligheden.

 

Processed with VSCOcam with f2 preset
Jeg knuselsker grønne planter, og især kaktusser er jeg helt vild med.

 

Jeg elsker at se, hvordan et lille grønt skud – her fra min pileaplante – kan vokse sig stort og flot.

Også i vores køkken dominerer de blå og grønne toner. Jeg forsøger at mikse og matche mit musselmalede og mega mussel-stel fra Royal Copenhagen med skæve loppefund og farverige items i komplimenterende nuancer for skabe balance, helhed og orden på hylderne.

Køkkenhylden prydes både af stellet fra Royal Copenhagen og en farverig kande fra RICE.

 

Læs også: Sådan skaber du følelsen af at være hjemme

 

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·